Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
tricolor_33382068
tricolor_33382068

Tricolorul României, ridicat la CERN

Steagul României a fost ridicat luni, 5 septembrie, la sediul Organizației Europene pentru Cercetare Nucleară (CERN). Țara noastră a devenit membru oficial al centrului din apropierea Genevei în 17 iulie. Conducerea centrului de cercetare, directorul general al CERN, Fabiola Gianotti, și președintele Consiliului CERN, Sijbrand de Jong, a subliniat importanța colaborării între diverse națiuni pentru progresul cunoașterii.

„Cu mare plăcere adresez un bun venit călduros României care se alătură familiei din ce în ce mai numeroase a CERN”, a declarat Fabiola Gianotti.

„Sunt foarte bucuros că România a demonstrat astăzi că, după diligențele necesare și o atentă deliberare, este încă posibil pentru diferitele națiuni să-și unească forțele în domenii importante, într-un consens deplin”, a declarat la rândul său Sijbrand de Jong, președintele Consiliului CERN.

Steagul României a fost arborat luni la sediul CERN, moment care marchează statutul României de țară membră a organizației. Tricolorul a fost ridicat alături de celelalte 21 de steaguri ale statelor membre în cadrul unei ceremonii la care a participat președintele României, Klaus Iohannis, ministrul educației, Mircea Dumitru, și reprezentanți ai guvernului și mediului academic românesc.

După ceremonie, delegația românească a vizitat S’Cool Lab, laboratorul CERN pentru elevi, precum și Marele Accelerator de Particule (LHC) și laboratoarele în care se desfășoară experimentul ATLAS, la care participă mai multe instituții românești. De asemenea, delegația s-a întâlnit și cu cercetători români care lucrează în cadrul CERN.

România a devenit în mod oficial stat membru al CERN încă de la 17 iulie 2016, după 25 de ani de colaborare între organizație și instituții științifice românești.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *