logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Ultimele gadgeturi Lenovo: papuci inteligenţi, imprimanta 3D pentru cofetării și telefonul cu proiector

De curând a avut loc la Beijing, în China, o nouă ediție a salonului de gadgeturi. La expoziție a participat și firma chineză Lenovo care și-a prezentat ultimele gadgeturi printre care se numără papucii inteligenți, o imprimantă 3D care poate printa orice obiect la dimensiunea lui reală, inclusiv produsele de cofetărie și un telefon cu proiector interactiv.

Până la finalul deceniului, vânzările de electronice și electrocasnice conectate la internet se vor ridica la 7.100 de miliarde de dolari, ceea ce face ca această nouă piață a așa-numitului „internet al lucrurilor” să devină din ce în ce mai profitabilă.

Și cunoscuta firmă chineză de gadgeturi și componente IT Lenovo vrea să obțină măcar o mică parte din această sumă motiv pentru care începe să scoată pe piață cât mai multe produse inovative. Lenovo a prezentat la salonul de la Beijing prima sa pereche de încălțări inteligente. Inteligența lor este una subtilă. Trebuie să îi privești cu atenție ca să îți dai seama că benzile laterale sunt de fapt formate din leduri care pot afișa diverse imagini. Însă alta este utilitatea lor: pot măsura distanțele celui care îi poartă, dar și bătăile inimii.

O altă tehnologie inteligentă prezentată de compania chineză a fost telefonul cu proiector interactiv. La demonstrația utilizării produsului, un pianist a cântat pe o claviatură proiectată de telefonul de deasupra. Mai mult, paginile partiturii pot fi întoarse atingând imaginea proiectată și nu ecranul telefonului.

De asemenea, în colaborare cu americanii de la Intel, Lenovo a prezentat o nouă tehnologie pentru imprimantele 3D. Utilizatorul poate scana o persoană sau un obiect cu ajutorul unei tablete sau a unui telefon mobil, iar imaginea tridimensională creată poate fi transformată într-un obiect de o imprimantă 3D. „Să presupunem că vrei să construiești ceva sau ai un joc cu o piesă lipsă. Pur și simplu faci o scanare tridimensională, o trimiți unei imprimante tridimensionale și creezi acel nou produs”, a afirmat Brian Krzanich, directorul general Intel, în timpul prezentării de la Beijing.

Cei de la Intel și Lenovo spun că imprimanta poate să realizeze inclusiv figurine de ciocolată. La demonstrația pe care au făcut-o în Beijing nu au imprimat nimic dulce. În schimb, au realizat un cub transparent de plastic cu o imagine tridimensională a șefului Lenovo.

Citește și despre dispozitivul care revoluționează transplantul organelor umane.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *