logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Un nou teatru din București va fi numit după actrița Stela Popescu

Consilierii municipali ai orașului București au aprobat joi, 28 aprilie 2016, înființarea unui teatru municipal ce se va numi Teatrul „Stela Popescu”, după numele celebrei actrițe române. Instituția de cultura va funcționa în incinta Palatului Copiilor.

Teatrul „Stela Popescu” va fi o nouă instituție publică de cultură, finanțată parțial de la bugetul local al Municipiului București şi va avea sediul în incinta Palatului National al Copiilor din bulevardul Tineretului.

Obiectul de activitate al Teatrului „Stela Popescu” constituie producerea şi prezentarea de producții artistice, în principal spectacole coregrafice, dar şi muzicale, realizate în regim individual sau în parteneriat cu alte instituții de profil, publice sau private.

Organigrama aprobată are un număr total de 43 de posturi, dintre care șase sunt de conducere, potrivit hotărârii adoptate în ședința de joi a Consiliului.

Detalierea obiectului de activitate, conform proiectului adoptat, este realizarea şi promovarea de producții/ coproducții artistice autohtone şi universale de tipul spectacolelor coregrafice, de balet clasic şi contemporan; promovarea culturii muzicale prin spectacole de balet în vederea educării şi dezvoltării culturale a copiilor şi tinerilor; inițierea şi susținerea proiectelor educativ-culturale pentru stimularea creșterii consumului cultural.

De asemenea teatrul are ca obiectiv de activitate producerea şi prezentarea baletelor realizate în regim individual sau în parteneriat cu alte instituții de profil, publice sau private; inițierea şi susținerea de proiecte educativ-culturale şi social-formative în parteneriat cu instituţii de profil; activarea în reţele culturale europene de profil din ţară şi din străinătate; colaborarea cu instituţiile de învăţământ şi oferirea unui sprijin calificat şcolilor în vederea derulării unor proiecte valoroase; organizarea şi desfăşurarea de programe educaţionale, de perfecţionare şi formare continuă a artiştilor şi personalului specializat, de activităţi de creaţie şi cercetare în domeniul artistic-balet şi tehnic, pentru meseriile de scenă.

Fiind vorba despre o instituție culturală de stat, managerul (directorul) va fi numit în urmă câștigării concursului de proiecte de management şi va conduce instituţia, cu care Primarul General încheie contract de management, în condiţiile legii.

Teatru cu nume de actriță

Noul teatru din București va purta numele actriței Stela Popescu, una dintre cele mai renumite actrițe de teatru și televiziune din țara noastră. Aceasta a jucat în numeroase piese de teatru, piese radiofonice, lungmetraje și seriale de televiziune. Actrița română este cunoscută și pentru faptul că a realizat cupluri celebre, pe scenă, alături de Ștefan Bănică și Alexandru Arșinel.

Printre cele mai cunoscute reprezentații ale sale se numără piesele de teatru „Plicul”, „Pețitoarea”, „Steaua fără nume”, seria „Boema”, „Omul care a văzut moartea” și multe altele. Acestora li se alătură filmele „Nea Marin miliardar” (1979), „Pe malul stâng al Dunării albastre” (1983), ”Grăbește-te încet (1981), Elixirul tinereții” (1975), „Pantoful Cenușăresei” (1969), „Rămâi cu mine” (2013), dar lista poate continua.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.