logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Unde putem ieși la iarbă verde de 1 Mai?

Și în acest an românii își vor petrece ziua de 1 Mai la iarbă verde în locurile special amenajate în acest sens de administraţiile locale, conform cerinţelor Legii Picnicului, intrată în vigoare în 2012. Mai jos găsiţi o listă cu locurile de picnic din cele mai importante oraşe ale ţării.

Bucureşti

Bucureştenii care aleg să meargă la iarbă verde de 1 Mai pot face acest lucru în apropierea Capitalei, în zona special amenajată pentru picnicuri de la Palatele Brâncoveneşti. De asemenea, Palatul Mogoşoaia ar putea reprezenta o altă opţiune şi aici fiind amenajat un spaţiu special în care sunt puse la dispoziţie grătare, dar şi saci menajeri pentru colectarea deşeurilor.

De asemenea, cei care nu vor să părăsească oraşul au la dispoziţie următoarele locuri pentru picnicul de 1 Mai, pe sectoare:

Sectorul 1: toate cele 19 parcuri verzi şi cele 70 de locuri de joacă din administaţia sectorului sunt reamenajate ca şi spaţii destinate picnicurilor.

Sectorul 2: Parcurile Plumbuita, Lunca Florilor, Morarilor, Dobroieşti şi Sfântul Pantelimon.

Sectorul 4: Parcul Lumea Copiilor. Aici, pe o suprafaţă de 70 de ha sunt amenajate grătare şi foişoare de lemn în care se poate lua masa.

Sectorul 6: Parcul Crângaşi şi Lacul Morii. De asemenea, un spaţiu amenajat special pentru acest gen de activităţi se află şi în cartierul ANL Constantin Brâncuşi.

În sectoarele 3 şi 5 nu există spaţii special amenajate pentru picnicuri şi gărtare.

Constanţa

Constănţenii au la dispoziţie mai multe zone special amenajate unde pot ieşi la grătar cu prietenii şi familia. Potrivit administraţiei locale, zeci de grătare au fost amplasate în mai multe cartiere din oraş, respectiv în zonele Doraly, Poarta 6 şi Badea Cârţan.

În afară de spaţiile amenajate de Părimărie, neoficial, constănţenii mai fac gărtare şi la intrarea în staţiunea Mamaia, pe malul lacului Siutghiol şi în zonele împădurite din Valu lui Traian şi Murfatlar.

Iaşi

În Iaşi sunt patru zone special amenajate pentru picnic: pe strada C.A Rosetti, precum şi în zonele Ciric, Dorobanţi şi Bucium. Aceste spaţii sunt amenajate cu grătare, mobilier de exterior precum mese şi bănci şi spaţii de depozitare a gunoaielor.

Braşov

Braşovenii care vor să încingă grătarele de 1 Mai au la dispoziţie trei locuri de picnic, amenajate de municipalitate în zona lacului din cartierul Noua, „La Iepure”, în cartierul Răcădău şi la „Pietrele lui Solomon”. Acestea sunt amenajate cu grătare, mese, dintre care o parte acoperite, pubele şi bănci.

Cluj

La Cluj-Napoca singurul loc de picnic legal, amenajat de municipalitate după standardele legii, este cel de pe Valea Gârbăului, aflat la aproximativ 2 kilometri distanță de capătul cartierului Mănăștur. Aici sunt amenajate 8 grătare, spaţii de depozitare selectivă a deşeurilor şi toalete ecologice.

Neoficial, alte locaţii folosite ca şi locuri de picnicuri şi de făcut grătare sunt şi Pădurea Hoia, Pădurea Făget, la capătul cartierului Mănăştur și malul lacului Tarnița.

Timişoara

La Timişoara se poate ieşi la picnic în trei parcuri: „Carmen Sylva”, „Uzinei” şi „Karlsruhe”. În aceste locuri este interzisă însă aprinderea focului.

Din cauza acestui impediment, care le interzice timișorenilor să facă grătare în locurile special amenajate pentru picnicuri, aceștia preferă să iasă la iarbă verde la marginea oraşului, lângă Pădurea Verde, în apropierea Muzeului Satului Bănăţean şi în comuna Şag, pe malul râului Timiş, la aproximativ zece kilometri de Timişoara.

Trebuie să aveţi însă în vedere faptul că, potrivit noii Legi a Picnicului, cetăţenii care ies la iarbă verde şi lasă în urma lor gunoaie sau focuri nesupravegheate vor fi sancționați cu amenzi cuprinse între 100 si 5.000 de lei.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *