Search
Generic filters
Exact matches only

Viber, vândut japonezilor de la Rakuten pentru 900 milioane de dolari

Rivalizând cu Skype, Viber este un serviciu care oferă posibilitatea de a efectua apeluri telefonice de pe calculator către telefoane sau alte computere. Viber a fost fondat în 2010 de antreprenorul Talmon Marco, dezvoltat de Microsoft și vândut recent japonezilor de la Rakuten pentru 900 de milioane de dolari, informează WSJ, citat de wall-street.ro.

Rakuten este o firmă japoneză specializată în e-commerce, care urmărește dezvoltarea și extinderea serviciilor oferite la nivel mondial, iar această nouă achiziție îi va permite gigantului japonez să atingă aproximativ 300 de milioane de utilizatori noi, din circa 200 de țări la nivel mondial.

În prezent, Rakuten are profituri de 4 miliarde de dolari, echivalentul a 400 de miliarde de yeni japonezi. Aceste încasări sunt datorate faptului că organizația deține în Japonia servicii de comerț electronic, unde lucrează cu zeci de mii de branduri. În plus, în portofoliul companiei este inclusă o agenție de turism, precum și un serviciu de internet banking.

De mai mulți ani, compania  face eforturi de a se extinde la nivel global, oportunitate oferită acum de înțelegerea cu americanii de la Microsoft.

CEO-ul Rakuten, Hiroshi Mikitani, a informat că prin achiziționarea serviciului Viber, firma sa va putea să transmită la nivel mondial produsele sale digitale, poate chiar să și dezvolte o platformă de jocuri online.

În viitor, mai exact până în anul 2020, Mikitani estimează că 70% din profiturile firmei sale vor veni din străinătate, datorită multiplelor  sale investiții. Pe lângă Viber, Rakuten a cumpărat Kobo Inc, un serviciu de vânzare de cărți, precum și acțiuni din portofoliul Pinterest Inc.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *