Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Windows 10 va fi lansat oficial în luna iulie

Data oficială de lansare a sistemului Windows 10 va fi 29 Iulie 2015. Informația a fost făcută publică de Microsoft prin intermediul unui anunț postat pe blogul companie.

Începând cu această dată utilizatorii Windows 7 și Windows 8.1 își vor putea actualiza gratuit sistemele de operare dacă vor descărca noul soft în primul an de la lansare.

Actualizarea va fi de asemenea gratuită pentru telefoanele cu soft Windows Phone 8.1, precum și pentru sistemul de jocuri X-box One.

Internet Explorer înlocuit de Microsoft Edge

Noutățile Windows 10, prezentate de Microsoft încă de la începutul acestui an, includ un motor de căutare diferit şi un asistent digital cu comandă vocală pe nume Cortana. Acesta din urmă a făcut, de altfel, și anunțul oficial privind data de lansare, printr-o înregistrare postată la începutul comunicatului.

Intitulat Microsoft Edge, noul motor de căutare este construit pentru a fi mai rapid decât browserul Internet Explorer pe care Microsoft îl oferă în prezent utilizatorilor de calculatoare. Mai mult decât atât, noul motor de căutare va fi compatibil și cu tablete și cu smartphone-uri nu doar cu PC-uri.

O altă noutate adusă de Windows 10 vizează pachetul Office, unde, alături de caracteristicile versiunii 2016, utilizatorii noului sistem de operare vor avea ocazia să experimenteze o serie de aplicații universale pentru Word, Excel și Power Point, disponibile individual.

Disponibil în șapte versiuni

Microsoft a mai anunțat și faptul că Windows 10 va fi disponibil în șapte versiuni care să se plieze pe nevoile tuturor clienților săi.

Cele șapte versiuni includ: Windows Home (versiunea de bază), Windows 10 Pro (destinată companiilor mici), Windows 10 Mobile (destinată utilizatorilor de smartphone-uri și tablete), Windows 10 Enterprise, Windows 10 Education și Windows 10 Mobile Enterprise (toate trei destinate organizațiilor) și Windows 10 IoT Core (destinate sistemelor închise precum bancomate sau roboți industriali).

Aceste versiuni vor fi disponibile începând din această vară în 190 de țări și cu 111 de localizări lingvistice diferite

Microsoft s-a confruntat cu dificultăți în ultimii ani pe fondul scăderii importanței calculatoarelor în rândul clienților. De asemenea, compania americană nu a reușit să producă un sistem de operare pentru tablete şi smartphone-uri care să concureze cu cele oferite de Apple și Google.

Citește și despre Windows 10 va fi disponibil în șapte versiuni și Detalii despre Windows 10

Cristina

Cristina

Cris este o persoană sociabilă, creativă și curioasă să descopere tot timpul lucruri noi. Uneori auto-didactă, îi plac provocările și nu renunță până nu găsește soluții la situațiile cu care se confruntă. Printre hobby-urile ei se numără cititul, excursiile, plimbatul cu bicicleta, bord game-urile, jocurile pe Playstation și vizionarea serialelor preferate. La facultate Cris a studiat jurnalismul, comunicarea mediatică, dar a urmat și cursuri de pedagogie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *