logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Youtube ar putea implementa noi funcții anul acesta

youtube_14640829

Youtube, cea mai cunoscută platformă video la momentul actual, ar putea implementa noi funcții până la finele acestui an, pentru a putea ține pasul cu rețelele de socializare. Una dintre acestea pare să fie „Backstage”, un tab care ar permite utilizatorilor să publice și alte tipuri de conținut, nu doar video.

Acesta este doar încă un pas către adăugarea de cât mai multe funcţii similare cu alte servicii, care au început să apară după separarea Google+ de YouTube, scrie Go4it.

Informaţiile neoficiale disponibile în acest moment sugerează că Backstage va adăuga un flux invers-cronologic pe canalul fiecărui creator de conţinut. Aici, fiecare „YouTuber” va putea publica fotografii, GIF-uri, sondaje de opinie sau chiar clipuri mai scurte, pe care nu le publică pe canalul propriu. Utilizatorii vor putea de asemenea să reacţioneze la aceste articole folosind materiale multimedia, iar materialele nu vor fi ordonate în funcţie de algoritmi, asemeni altor reţele de socializare.

Funcţia Backstage urmeză să fie activată pentru o serie de conturi de YouTube cu influenţă mare, urmând ca în timp să fie disponibilă tuturor celor care deţin un canal pe serviciul de video sharing. Până atunci însă, aplicaţia YouTube pentru mobile va primi un update care schimbă puţin pagina pe care vizionăm clipuri.

O parte dintre utilizatorii YouTube au primit deja un update care repoziţionează o serie de butoane, pentru a asigura o experienţă de utilizare mai plăcută. Butoanele Like, Dislike, share, Save şi Add to sunt acum disponibile prin apăsarea săgeţii de lângă titlu, iar descrierea clipului apare sub acestea, în locul listei de clipuri recomandate.

Cei care folosesc YouTube pe iOS sau Android vor primi această actualizare automat, fără a instala nimic din Play Store. Schimbarea se face direct pe server în valuri, deci nu toţi utilizatorii vor primi noua interfaţă simultan.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *