Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
scena-untold
scena-untold

Festivalurile clujene, nominalizate la European Festival Awards 2016

 

Trei dintre cele mai mari festivaluri clujene, UNTOLD, Electric Castle și Jazz in the Park, au fost nominalizate la diferite categorii din cadrul European Festival Awards 2016.

Este vorba despre Untold – la categoria Best Major Festival (premiu pe care l-a şi câştigat în 2015), Electric Castle – pentru Best Medium Sized Festival (a patra nominalizare consecutivă) şi Jazz in the Park – pentru Best Small Festival (a treia nominalizare consecutivă).

Dacă Untold şi Electric Castle „se lutpă” doar cu festivaluri internaţionale, Jazz in the Park este în competiţie cu un alt eveniment românesc, şi anume festivalul Plai (Timişoara).

Lista scurtă a nominalizaţilor va fi anunţată în noiembrie, iar câştigătorii vor fi dezvăluiţi la ceremonia European Festival Awards de la începutul lui 2017.

Untold 2016 a avut loc între 4 şi 7 august, iar headlineri au fost TOP 5 DJ-i ai lumii: Tiesto, Dimitri Vegas & Like Mike, Hardwell, Armin van Bureen şi Martin Garrix. Peste 300.000 de persoane au participat la festival.

Electric Castle 2016 a însemnat peste 120.000 de persoane, între 14 şi 17 iulie, pe domeniul Castelului Banffy din Bonţida, acolo unde au concertat Skrillex, Sigur Ros, Bring Me The Horizon, Bastille, RUSKO sau Enter Shikari.

Jazz in the Park 2016 a strâns peste 51.000 de persoane în curtea Muzeului de Artă, pe malul Someșului și în Parcul Central din Cluj-Napoca. Hindi Zahra, Kovacs şi Aaron au fost principalii invitaţi ai ediţiei din acest an.

Puteți vota festivalurile clujene, accesând site-ul competiției

Festivalul Electric Castle este organizat în fiecare an, începând cu 2013, în incinta Castelului Banffy din comuna Bonțida, județul Cluj. În acest an s-a aflat la cea de-a patra ediție.

Untold Music Festival a fost inițiat în 2015, an în care Cluj-Napoca a deținut titlul de Capitală Europeană a Tineretului. Încă de la prima ediție a fost considerat un festival major și a fost premiat la ediția din 2015 a European Festival Awards.

Jazz in the Park este singurul festival, dintre cele 3, care permite accesul gratuit participanților. Acesta se desfășoară pe parcursul zilei și a fost organizat pentru prima dată în 2013.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *