logo
Generic filters
Exact matches only

Filmul „Son of Saul”, cu actorul clujean Levente Molnár, în proiecție de gală la Cluj

Filmul „Son of Saul”, din a cărei distribuție face parte și actorul clujean Levente Molnár, va avea premiera în cinematografele românești la Cluj, vineri, 11 martie, ora 20:00, la Cinema Victoria. Aici va avea loc o proiecție de gală la care va participa și actorul clujean.

Filmul reprezintă debutul în lungmetraj al regizorului László Nemes și este distribuit, din 11 martie, în cinematografele din România de către Transilvania Film. La Cluj acesta va putea fi văzut atât la Cinema Victoria, cât și la Cinema City Iulius Mall.

Lungmatrajul maghiar „Son of Saul” (n.r. Fiul lui Saul) a câștigat premiul Oscar pentru „Cel mai bun film într-o limbă străină, alta decât engleza”, în cadrul celei de-a 88-a Gală a Premiilor Oscar, ce a avut loc în noaptea de 28 spre 29 februarie 2016 la Dolby Theatre din Hollywood, California (SUA).

„Son of Saul” (2015) este o co-producţie Ungaria-Franţa a cărei acțiune prezintă povestea lui Saul Auslander (Géza Röhrig), un prizonier evreu din Ungaria forțat să lucreze pentru nazişti la morga unde sunt aduși oamenii uciși în camerele de gazare de la Auschwitz. Într-o zi acesta găsește cadavrul băiatului său, pe care încearcă să îl salveze de la ardere și pentru care încearcă să planifice cu un rabin o înmormântare adecvată.

Levente Molnár, actor la Teatrul Maghiar de Stat Cluj-Napoca, are un rol cheie în acest film. El îl interpretează pe Abraham Warsawski, cel mai apropiat prieten al lui Saul, aflat alături de el în lagarul de concentrare.

Pe parcursul filmărilor, cea mai grea încercare a fost accea de a evita sentimentele care vin din cunoașterea ororilor la care acești oameni au fost nevoiți, fortați să se expună. Aceasta detașare a fost necesară pentru a putea funcționa în fața camerei de filmare, în data și locul menționat în scenariu. Personajul pe care-l interpretam nu avea șansa autocompătimirii. Trebuia să găseasca un mod de ” funcționare umană” în epicentrul iadului”, a declarat Levente Molnár.

După proiecția de gală de vineri seara, de la Cinema Victoria, Levente Molnár va fi alături de spectatori pentru a le răspunde întrebărilor legate de film și de rolul pe care îl interpretează.

Cine este Levente Molnár?

Levente Molnár, născut pe 10 martie 1976, la Baia Mare, a studiat actoria la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, iar, din anul 2002, este actor al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca. A colaborat cu personalităţi precum Silviu Purcărete, Gábor Tompa, Michal Docekal, Dragos Galgoţiu, László Bocsárdi, Mihai Mănuţiu, Olga Barabás, György Selmeczi, David Zinder şi Mona Marian, potrivit informaţiilor de pe site-ul său personal.

Printre filmele în care a jucat se numără „The Fixer” (regia Adrian Sitaru), „Chuck Norris vs Communism” (regia Ilinca Calugăreanu), „Ferry” (regia Daniel Nickson), „Fragment viu” (regia Bántó Csaba, Iszlai József), „Blutsbrüder teilen alles” (regia Wolfram Paulus), „Radio” (regia Pünkösti Laura), „Un alt Crăciun” (regia Tudor Giurgiu), „Morgen” (regia Marian Crişan), „Any Given Father” (regia Cristan Cîrcu), „Biliard” (regia Mészáros Péter), „Tetemrehívás” (regia Hatházi András).

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *