Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Grant de 90.000 de euro, dedicat procesului educațional la distanță, câștigat de UBB Cluj

Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației a Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca a câștigat un concurs de granturi, în valoare de 90.000 de euro. Cu această sumă de bani, instituția de învățământ își propune să realizeze o rețea care să ușureze procesul educațional la distanță.

Proiectul „Intelligent Video System for Dissemination of Best teaching and Learning Practices”, realizat de Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației a UBB, a fost câștigătorul unui concurs de granturi organizat de Ambasada Turciei la București. Acest proiect presupune finanțarea cu circa 90.000 de euro, de către statul turc, a unor activităţi menite să creeze infrastructura necesară dezvoltării carierei pedagogice a profesorilor și studenților (viitori profesori), prin intermediul unui proces educațional la distanță.

Succesul proiectului a fost datorat clarității cu care a fost elaborat, ținându-se cont de faptul că punerea lui în aplicare va duce la dezvoltarea și îmbunătățirea procesului de practică pedagogică pentru studenții facultății noastre. De asemenea, specificăm faptul că proiectul a avut câștig de cauză și datorită implicării Institutului, care a devenit o punte de legătura între universitate și oficialitățile turce” a declarat prof.univ.dr. Călin Felezeu, decanul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației.

Rețea dedicată procesului educațional la distanță

În cadrul proiectului va fi realizat un set integrat de dispozitive audio-video, care asigură comunicarea la distanță între grupuri de studenți și profesori.

Prin această aplicație se dorește dezvoltarea unei conexiuni de rețea între Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din Cluj-Napoca, două extensii ale acestei facultăți situate în Năsăud și Sighetu-Marmației, și trei școli primare situate în aceste zone. Rețeaua va avea capacitatea de a fi accesată de către mai mulți utilizatori și va putea avea diverse utilități. Beneficiarii sistemului sunt profesori din învățământul primar și secundar, studenți, oameni de știință, specialiști în educație”, mai transmit reprezentanții UBB Cluj.

Acesta nu este singurul proiect important care este pus în practică de un departament din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. În luna ianuarie a acestui an, Direcția Patrimoniu Cultural Universitar a UBB Cluj a lansat un proiect unic pentru mediul universitar din România, a cărui scop este realizarea unei arhive cu documente ce au aparținut profesorilor care au predat de-a lungul timpului în cadrul instituției de învățământ.

De asemenea, în luna decembrie 2015, Alida Iulia Gabor, o cercetătoare din cadrul universității clujene a câștigat un grant european în valoare de 1,5 milioane de euro, pentru datarea perioadelor glaciare și de încălzire globală de pe Pământ.

Cover -
Picture of Cristina

Cristina

Cris este o persoană sociabilă, creativă și curioasă să descopere tot timpul lucruri noi. Uneori auto-didactă, îi plac provocările și nu renunță până nu găsește soluții la situațiile cu care se confruntă. Printre hobby-urile ei se numără cititul, excursiile, plimbatul cu bicicleta, bord game-urile, jocurile pe Playstation și vizionarea serialelor preferate. La facultate Cris a studiat jurnalismul, comunicarea mediatică, dar a urmat și cursuri de pedagogie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *