Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Promovabilitate mai mare la Cluj, după contestațiile de la BAC 2016

Procentul de promovabilitate a examenului de Bacalaureat 2016 a crescut, la nivelul județului Cluj, de la 83,32% la 84.27%, după soluționarea contestațiilor.

Conform Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Cluj, rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, au fost afișate sâmbătă, 16 iulie 2016.

857 de contestații la nivelul județului Cluj

Astfel, la nivelul judeţului Cluj, din totalul de 857  de contestații depuse, 475 au fost respinse, şi  382 au fost acceptate.

Dintre cele 382 de contestaţii acceptate, 257 de lucrări au fost evaluate cu nota mai mare decât cea primită iniţial, iar 125 au fost evaluate cu o notă mai mică. Procentul de promovare la nivelul județului Cluj dupa contestatii a crescut si este acum de 84.27%”, transmit reprezentații Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Cluj.

Clujul, cea mai mare promovabilitate la BAC 2016

Înaintea contestațiilor depuse de  candidații examenului de BAC 2016, județul Cluj se afla pe primul loc în țară în ceea ce privește procentul de promovare la sesiunea din vară a examenului de Bacalaureat 2016, poziție pe care și-a păstrat-o și după soluționarea contestațiilor.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Cluj, înainte de depunerea contestațiilor, 83,32% dintre elevii înscriși în județul Cluj la sesiunea de vară a Bacalaureatului au promovat examenul, având medii peste 6.00. Dintre aceștia, majoritatea au făcut parte din promoția curentă, care a susținut pentru prima oară examenul.

În plus, la nivelul județului au fost acordate două medii de 10. O medie de 10 a fost obținută de un elev al Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu”, iar o alta de către un elev de la Colegiul Național „George Barițiu”, ambele școli fiind în Cluj-Napoca.

De asemenea, la nivel județean, 19 școli din județ au înregistrat procent de promovare de 100%, dintr-un total de 65 de unități de învățământ de stat şi privat și doar 5 licee au avut un procent de promovare sub 40% .

Conform datelor IPJ Cluj, în ultimii cinci ani județul Cluj a avut un ritm constant de creștere a procentului de promovare la Bacalaureat, după cum urmează: 2013 – 70,99; 2014 – 73,91; 2015 – 82,18; 2016 – 84.27%.

Cover -
Picture of Cristina

Cristina

Cris este o persoană sociabilă, creativă și curioasă să descopere tot timpul lucruri noi. Uneori auto-didactă, îi plac provocările și nu renunță până nu găsește soluții la situațiile cu care se confruntă. Printre hobby-urile ei se numără cititul, excursiile, plimbatul cu bicicleta, bord game-urile, jocurile pe Playstation și vizionarea serialelor preferate. La facultate Cris a studiat jurnalismul, comunicarea mediatică, dar a urmat și cursuri de pedagogie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *