logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Unde putem face sport în Cluj-Napoca?

Mișcarea face bine tot timpul așa că dacă sunteți persoane active, care încearcă să se mențină tot timpul în formă prin diverse activități sportive, Cluj-Napoca este orașul potrivit unde să practicați această activitate.

Dacă nu sunteți fanul exercițiilor în aer liber, fetele se pot înscrie la o sală de fitness, iar băieții la una de forță. Există numeroase astfel ce centre sportive în oraș astfel încât veți avea posibilitatea să alegeți ce considerați că vi se potrivește mai bine. De asemenea, dacă vă place apa, puteți să vă faceți abonament la un bazin de înot. Există câteva centre în oraș care oferă abonamente extinse atât pentru sălile de fitness, cât și pentru bazinele de înot și saună.

Celor care le face plăcere să alerge sau să facă exerciții în aer liber pot să exerseze aceste activități în mai multe zone și parcuri din oraș. Printre locurile unde se poate alerga se numără pontonul de pe malul Someșului, Parcul Central, Parcul de lângă Iulius Mall sau Parcul Detunata, situat la capătul cartierului Gheorgheni. De asemenea, în două dintre acestea, mai exact în Parcul Central și în Parcul Detunata sunt amenajate și câteva aparate de fitness în aer liber.

Dacă vă motivați mai bine făcând exerciții în echipă vă puteți înscrie la cursuri de dans sau la cursuri de aerobic. De asemenea, puteți să practicați jocuri de echipă precum baschetul, handbalul, voleiul sau fotbalul. Aceste jocuri pot fi practicate atât în aer liber, cât și în săli de sport închiriate.

Pe lângă parcurile cu dublu scop – cel de relaxare și cel de practicare a diferitelor sporturi – există și parcuri cu tematici sportive. Unul dintre aceste locuri este Parcul Iuliu Haţieganu. Acesta este campusul facultății de Educație Fizică și Sport motiv pentru care aici se găsesc numeroase săli de sport, stadioane special amenajate pentru anumite jocuri sportive, piste de alergare, dar și un bazin de înot.

Un alt parc sportiv este Parcul Rozelor din cartierul Grigorescu. Aici sunt amenajate diferite zone în funcție de mai multe activități sportive care pot fi practicate aici. Astfel, există o zonă a parcului destinată celor care se dau cu rolele și cu biciclete, o alta în care sunt amenajate mai multe mese pentru ping pong și un alt spațiu amenajat pentru cei care fac acrobații cu skateboard-urile și biciclete jumper. De asemenea, tot aici sunt construite și câteva terenuri artificiale unde se poate practica tenisul de câmp.

Tot pentru cei cărora le place să facă acrobații cu skateboard-urile și cu bicicletele jumper mai există amenajat în acest scop și Parcul I.L. Caragiale, în centrul orașului, în apropiere de Piața Muzeului.

Deci, indiferent de ritmul sau de tipul activităților sportive pe care le practicați, Clujul oferă o mulțime de opțiuni pentru practicarea activităților sportive care vă plac.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *