logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Unde putem juca bowling în Cluj-Napoca

Fiecare dintre noi avem propriile metode de a ne relaxa. Dacă unele persoane se relaxează făcând sport, uitându-se la filme și seriale, citind sau ieșind în oraș, alți oameni se relaxează jucându-se diverse jocuri împreună cu familia sau cu prietenii.

Când vine vorba de posibilitățile de a petrece timpul liber în oraș, împreună cu prietenii, în Cluj-Napoca aveți de unde alege. Aici, puteți participa la jocuri de tip „room escape”, să vă jucați boardgames sau biliard, ori alte activități care implică mai multă mișcare, cum sunt, de exemplu, scalada în sală, paintball-ul sau laser tag-ul.

Un alt joc la fel de popular ca cele enumerate mai sus este bowlingul, un joc distractiv care este ideal de jucat atât în doi, cât și într-un grup mai mare de oameni.

Ce este bowlingul?

Bowlingul este un joc cu bile și cu jetoane (la noi cunoscute sub numele de popice,) a cărui miză este aceea de a răsturna cât mai multe popice cu o singură lovitură. Acesta se joacă într-un spațiu special amenajat numit pistă, ce cuprinde: o suprafață lungă și lucioasă (de obicei din lemn sau sintetică), pentru a aluneca cât mai bine bila, un mecanism de aranjare a popicelor și un alt mecanism de „înapoiere” a bilei aruncate.

Chiar dacă, la nivel mondial, există mai multe tipuri de  jocuri de bowling, în România cel mai cunoscut și cel mai practicat este cel cu nouă popice. Acesta cuprinde mai multe bile, de diferite greutăți și care au trei găuri pentru degete, și 10 jaloane aranjare în formă de triunghi, cu vârful spre jucător. În plus, echipamentul jocului include și pantofi speciali, o combinație între papucii normali și cei pentru sport.

Bowlingul poate fi jucat în minim două persoane, însă o partidă poate include și patru sau șase jucători. Regulile jocului sunt simple: atunci când îi vine rândul, fiecare jucător are dreptul la două aruncări ale bilelor, cu scopul de a răsturna cât mai multe popice. În funcție de numărul de popice răsturnate, el primește un anumit număr de puncte, care sunt afișate pe un panou aflat deasupra suprafeței de joc. Atunci când jucătorul răstoarnă toate bilele dintr-o singură lovitură, el nu mai are dreptul la cea de-a doua, iar panoul cu punctajul îi va apărea un „X”, punctele fiindu-i calculate la următoarea aruncare. În total, fiecare jucător are dreptul la 10 ture, iar la finalul acestora câștigă cel care adună cele mai multe puncte, respectând regulamentul.

Unde putem juca bowling în Cluj-Napoca?

În Cluj-Napoca există două centre mari unde se poate juca bowling, atât pentru distracție, cât și la nivel profesionist.

Unul din centrele din oraș unde puteți practica acest joc este  Complexul Leul, situat în zona centrală a orașului, pe strada Ploiești, nr.6-8 (lângă Piața Mihai Viteazu). Și aici există numeroase piste de bowling, unde puteți practica acest joc competitiv. De asemenea, în centrul de distracții vă puteți juca și biliard, snooker, tenis de masa, foosball sau jocuri pe simulatoare. În plus, și acesta dispune de un bar unde vă puteți comanda o băutură.

Voi unde preferați să jucați bowling în Cluj-Napoca?

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.