logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Sălile de escaladă din Cluj-Napoca

Iarna, când afară temperaturile încep să se răcească, oamenii încearcă să găsească alternative de petrecere a timpului liber în spații închise, unde sunt feriți de frig. În Cluj-Napoca există numeroase spații unde pot fi practicate astfel de activități. Un exemplu în acest sens sunt sălile de escaladă la mică înălțime.

Escalada este o activitate sportivă care are ca scop ascensiunea pe un perete vertical. Acest sport se poate practica atât în natură, pe o stâncă sau pe un ghețar, cât și în interior, în spații special amenajate în acest sens.

Într-un articol anterior am prezentat principalele zone din județul Cluj unde se pot practica cățărări sportive alpine (în natură), iar în cele ce urmează vă prezentăm și alternativele de spații interioare, din Cluj-Napoca, unde se poate practica acest sport.

De ce să faci escaladă la mică înălțime?

Sălile unde poți face escaladă la mică înălțime sunt ideale atât pentru cei care doresc să se relaxeze sau doresc să încerce o activitate nouă, într-o după-amiază, cât și pentru persoanele care își doresc să practice cățărări sportive alpine însă sunt doar la etapa de început.

Aceste săli dispun de panouri verticale cu „bolovani” pe care oamenii se pot cățăra fără ajutorul coardelor, ele fiind înconjurate de saltele groase care au rolul de a ameliora căderile și de a împiedica cățărătorul să se rănească.

Foarte multe dintre persoanele care își doresc să practice escaladările alpine – fie pe stâncă, fie pe ghețari – încep întâi în sălile de escaladă la mică înălțime. Avantajul acestor spații este faptul că aici pot învăța să escaladeze un perete vertical fără să le fie teamă că ar putea cădea și s-ar putea răni. De asemenea, acest spațiu oferă posibilitatea practicanților acestui sport de a se familiariza cu ce presupune el.

În plus, sălile de escaladă la mică înălțime sunt ideale și pentru persoanele care vor vă practice sărituri de la înălțime. Aici ei pot își învingă frica de înălțime în siguranță și pot învăța anumite tehnici specifice.

Sălile de cățărări sunt ideale și pentru cățărătorii sau practicanții de bungee jumping experimentați, fie pentru antrenamente și dezvoltarea unor tehnici, fie ca și o alternativă la îndemână, iarna, pentru spațiile exterioare.

Unde poți face escaladă în sală în Cluj-Napoca?

În total, în Cluj-Napoca există trei locații unde se poate practica escalada în sală.

Primul dintre ele este Centrala de Escaladă. Aceasta se află pe Str. Horea, nr. 8 și este amenajată într-o fostă fabrică de pâine. Centrala de Escaladă dispune de două săli de cățărări (bouldering) cu o suprafață de 150 de metri pătrați fiecare, dar și de câteva spații adiacente, de relaxare.

La Centrala de Escaladă pot învăța să se cațăre atât persoane adulte cât și copii, antrenorii de aici oferind lecții de inițiere și perfecționare pentru toate vârstele. În plus, există și o comunitate în care pasionații acestui sport se pot înscrie și pot face schimb de experiență cu ceilalți și pot participa la diverse competiții.

În plus, antrenorii de la Centrala de Escaladă organizează concursuri și excursii de cățărare alpină (în natură), pentru copii și adulți, dar și team building-uri pentru companii, în care angajații pot participa în tabere sau excursii tematice.

Un alt spațiu din oraș pentru cățărări la mică înălțime este Sala de Escaladă Free Well. Aceasta este situată pe Str. Berăriei, nr 6, în zona centrală a orașului.

Sala de Escaladă „Free Well” dispune de o suprafață de 200 de metri pătrați și de panouri cu o înălțime între 4 și 10 metri. Și această sală este potrivită pentru orice tip de cățărător, aici fiind amenajate panouri pentru copii, începători și avansați, care au până la 4 metri înălțime, dar și un panou de escaladă cu coardă, de 10 metri înălțime.

În afara sălii propriu-zise de cățărare, în incinta Free Well există și o sală de încălzire cu echipament de fitness și o zonă de relaxare.

Cea de-a treia sală de escaladări la mică înălțime din Cluj-Napoca se numește Gravity și este amenajată pe str. Frunzișului, nr. 88, în cartierul Mănăștur.

Aici, persoanele interesate de acest sport pot participa la cursuri de inițiere sau de perfecționare, atât pentru adulți, cât și pentru copii, susținute de instructori certificați și experimentați.

Potrivit descrierii publicate pe pagina de Facebook a sălii de escaladă Gravity, aici pasionații acestui sport se pot dezvolta „armonios, fizic și mental” și pot învăța despre „escaladă, natură și un stil de viață sănătos”.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *