logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cărți de povești perfecte pentru cei mici

mama-si-copil-citind

Se spune că acei copii care aud povești și cântecele de leagăn când sunt mici, sunt mai probabil să devină cititori atunci când cresc mai mari. Așa că, dacă îți dorești să îi insufli copilului tău o pasiune pentru citit, îți recomandăm să achiziționezi câteva cărți de povești pentru copii și să îi citești puiului tău, cât de des poți. Ca să îți ușurăm munca pe cât posibil, ți-am pregătit o listă cu cărți pe care trebuie să le ai pentru micuțul tău. Iată care sunt acestea:

Povești românești

Poveștile românești au farmecul lor aparte, iar dacă micuțul tău are ocazia să vadă poveștile clasice Disney la televizor, cele românești nu sunt la fel de la îndemână. De aceea, povești minunate precum Capra cu trei iezi, Ursul păcălit de Vulpe sau Fata Babei și Fata Moșului. O colecție mai amplă de povești găsești, cu siguranță colecții de basme românești.

Povești clasice Disney

Dacă micuțul tău preferă poveștile clasice Disney, poți să îi citești câteva dintre acestea. Cele mai frumoase le considerăm pe cele consacrate precum Cenușăreasa, Bambi sau Frumoasa din pădurea adormită. Iar dacă preferă poveștile moderne, încearcă să-i citești unele precum Epoca de Gheață: Ploaie de Meteoriți sau Zootropolis.

Povești cu cântec

E posibil ca micuțul tău să nu aibă încă răbdarea necesară pentru a asculta povești. În acest caz, poți să i le spui prin intermediul cântecelor. Poți opta pentru cărți cu cd, care îți oferă și audio, iar astfel vei capta atenția copilului. Dintre acestea, poți alege jocuri și povești cu Daisy și Donald Duck, Cartea Junglei, Ariel, Mica Sirenă sau Cars.

Colecții și volume

O altă idee bună atunci când cumperi cărți pentru cei mici este să investești în volume sau în colecții de cărți mai degrabă decât în cărți individuale. Asta pentru că vei avea mai mult material de citit și nu se va plictisit atât de repede de el, iar spațiul pe care îl ocupă o singură carte este semnificativ redus. Poți opta pentru un volum cu Povești de noapte bună, Povești Clasice, Povești cu aventuri Disney, Povești pentru Crăciun și cărți educative care răspund primelor „De ce-uri”.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *