Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
scaune auto copii
scaune auto copii

Scaune auto – pentru călătorii în siguranță

Când vine vorba de cei mici, siguranța lor e mereu pe primul plan. Indiferent că avem de făcut un drum lung cu mașina sau chiar până la cel mai apropiat magazin, el trebuie să fie prioritatea părinților. Pentru asta, este foarte important ca mașina voastră să dețină un scaun auto pentru cel mic.

Pe lângă faptul că oferă o siguranță în timpul transportului, acestea sunt și confortabile pentru cel mic. Acestea sunt special concepute ca să ofere o poziție de somn cât mai confortabilă bebelușului, având capacitatea totodată să se adapteze la creșterea copilului.

Iată câteva aspecte importante de luat în calcul atunci când decideți achiziția unui scaun auto pentru cel mic:

  • Compatibilitatea cu un cărucior: cele mai multe dintre acestea sunt compatibile cu un cărucior din aceeași gamă de producător;
  • Dispune de centură de siguranță cu 3 puncte de fixare;
  • Au mâner care îl face ușor de transportat;
  • Parasolar reglabil și detașabil;
  • Alte articole care vin la pachet cu scaunul pentru copii.

Este indicat ca montarea scaunului auto pentru copii să se realizeze cu spatele spre direcția de mers, chiar și pe o perioadă mai mare de timp. Acest lucru este recomandat deoarece poziția avantajează și protejează copilul mult mai bine în cazul nefericit al unui impact. În plus, diverse studii au demonstrat faptul că odată așezat cu spatele la direcția de mers are coloana vertebrală protejată dar și capul și gâtul. În cazul unui impact din față sau lateral este mult mai protejat, însă acest lucru se pretează și în cazul în care mașina este lovită din spate.

Ideal vorbind, e important ca scaunul celui mic să fie nou însă acest fapt depinde foarte tare și de bugetul familie. Oricât de bun șofer te consideri tu, sau ceilalți, mereu trebuie să fii prudent când conduci deoarece nu vrei să pui viața celor dragi în pericol.

Scaunul auto oferă o siguranță mai mare celui mic dacă se respectă toate prevederile și reglementărilor. Astfel, iată câteva sfaturi de care să ții cont când îl alegi.

  • Scaunul să fie și omologat;
  • Să se potrivească cu mașina ta;
  • Instrucțiunile de montaj, iar dacă nu te descurci, nu ezita să soliciți ajutor de specialitate;
  • Alege întotdeauna modelele cele mai noi, care sunt proiectate conform standardelor actuale.

Siguranța întregii familii este importantă însă cel mic are nevoie de mai multă grijă în primii lui ani de existență. Nu ezita să optezi pentru un scaun auto, care să-i ofere o mai mare siguranță celui mic în timpul călătoriei.

Cover - Beautyful smiling baby girl fastened with security belt in safety car seat
Picture of Larisa Mureșan

Larisa Mureșan

Continuă să țintești tot mai sus. Cu eleganță și ambiție!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *