logo
Search
Generic filters
Exact matches only

10 lucruri care te trezesc mai bine decât cafeaua

Există dimineți în care cafeaua nu face față la cât de somnoros ești? Dacă ai răspuns cu da la această întrebare, ai noroc! Am pentru tine 10 lucruri care își pot face treaba mai bine decât cafeaua. Hai să le descoperim.

Mărul

mar_62192144Sursa foto: © Puhhha

Ai fi surprins să afli că mărul are efectul de a te trezi, nu? Ei bine, „un măr pe zi, ține doctorul departe”, dar ține și somnul la distanță. Nu, mărul nu conține cafeină. În schimb, conține fructoză și fibră. Fructoza te ajută să îți energizezi corpul și fibra se asigură că nivelul tău de energie nu se prăbușește dintr-o dată, așa cum ar face-o la cafea.

Ciocolata

femeie-mananca-ciocolata_33341105Sursa foto: © Mystock88photo

În lipsă de cafea, cafeina dintr-un baton de ciocolată te poate trezi pe termen scurt. Îți va da un boost de energie suficient cât să te pună pe picioare. Dezavantajul e că nivelul de energie îți va scădea la fel de rapid cum a urcat și că poți fi tentat să mănânci mai multă ciocolată pentru a-l ridica din nou. Asta te poate trimite într-o spirală fără fund. Totuși, dacă o consumi cu măsură și doar în situațiile în care rămâi fără cafea, ciocolata poate fi o soluție bună.

Lumina

soarele-diminetii_51468502Sursa foto: © lzf

E cam evidentă treaba. Oamenii sunt ființe diurne, ceea ce explică de ce ne trezim când lumina soarelui ne inundă camera. Sau când cineva aprinde un bec puternic în mijlocul nopții. Dacă știi că ai rămas fără cafea, nu trage draperiile și lasă lumina soarelui să te trezească în timp ce îți sună alarma de la telefon. Sau ia-ți un ceas cu alarmă care simulează un răsărit.

Săruri mirositoare

saruri mirositoareSursa foto: Gosnell

Spre deosebire de restul opțiunilor, această soluție e mai bună când trebuie să îi trezești pe alții (după o noapte cu mult alcool) sau când alții trebuie să te trezească pe tine. Aceste soluții sunt folosite și de polițiști pentru a-i trezi din beție pe șoferii problematici. Pe de altă parte, trebuie să ai grijă cu substanțele astea și să nu le folosești prea des, pentru că îți pot dăuna sinusurilor.

Băuturi energizante

bauturi-energizante_34120198Sursa foto: © Katarzyna Bialasiewicz

Poate că nu-s cea mai sănătoasă metodă de a-ți începe ziua, însă cu siguranță funcționează. Din păcate, indiferent de ceea ce spune pe etichetă, până și băuturile energizante îți trimit un impuls de energie care scade dintr-o dată. Așadar, e posibil ca după câteva ore să te simți somnoros, amețit sau fără niciun chef.

Mirosul de mâncare

oua-si-bacon_16763749Sursa foto: © Ingrid Heczko

Când te trezești, de obicei ieși dintr-un post negru de cel puțin 7-8 ore, deci stomacul tău are nevoie de mâncare. Și ce metodă mai bună de a-ți aminti de asta decât printr-un stomac care chiorăie încă din somn, pentru că nasul tău simte omleta cu bacon făcută de cineva din casă!

Mișcarea

exercitii-fitness_54815029Sursa foto: © Nyul

E un lucru știut că exercițiul fizic eliberează endorfine, hormonul fericirii, și te face să te simți mai energizat și gata să înfrunți ziua. Endorfinele sunt eliberate ca să îți păcălească corpul, să te simți bine, chiar dacă să faci mișcare nu e cel mai confortabil lucru din lume. Nu-ți fă probleme, dacă nu ești pasionat de sport și antrenamente, nu trebuie să faci foarte multă mișcare pentru a te energiza. E suficient să te întinzi puțin și să ridici puțin ritmul cardiac, ca să îți circule sângele în corp.

Apa

spalat-pe-fata_59794592Sursa foto: © Milanmarkovic

Da! Simpla apă de la robinet te trezește imediat. În special dacă e rece. Dacă faci parte din categoria persoanelor care fac duș dimineața, poți regla apa puțin mai „răcoros” ca să te trezească. Dacă nu, poți să te stropești cu apă rece pe față. Nu vei mai vrea să dormi apoi, îți garantez.

Muzica

fata-asculta-muzica_34694464Sursa foto: © Georgerudy

Dacă cineva dă muzica la maxim, cu siguranță te trezești. Dacă nu, muzica e un mod de a-ți energiza dimineața și de a te binedispune. Folosește-te de radio pe post de ceas deșteptător sau pornește playlistul preferat (neapărat cu muzică optimistă) în timp ce te pregătești să îți începi ziua.

Un animal de companie

trezit-de-pisica_2656893Sursa foto: © Santos-diez

Animalele te relaxează, te eliberează de stres (în special puii de pisică) – e un lucru dovedit științific. Ei bine, cum să nu te trezești cu drag să îți plimbi cățelul înainte de a-ți începe ziua, sau să zâmbești când pisica te trezește bătând cu lăbuța pe nasul tău? Animalul tău de companie te poate ajuta să îți începi ziua cu foarte multă bunădispoziție și relaxare.  

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *