Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

15 lucruri pe care nu le știai despre bere

Berea este una dintre cele mai vechi băuturi din lume, clasându-se pe locul al doilea, după ceai, în ceea ce privește consumul. Istoria sa a început încă de acum câteva mii de ani și din câte se pare va mai continua să fie scrisă pentru încă mult timp de acum încolo.

Iată o parte din lucrurile interesante despre această băutură extrem de populară pe mapamond:

 1. Din câte atestă arheologii care au studiat civilizația egipteană se pare că muncitorii care au lucrat la înălțarea acelor bijuterii arhitecturale numite piramide, primeau ca și plată 4 litri de bere pe zi.
 2. Cea mai veche rețetă de bere cunoscută în lume are peste 4000 de ani și a fost creată de sumerieni.
 3. Hameiul folosit pentru producerea berii face parte din aceeași familie de plante unde se află și marijuana.
 4. În Evul Mediu, berea era mai consumată decât apa pentru că alcoolul o făcea să fie mai sigură față de tot felul de bacterii.
 5. Cea mai puternic alcoolizată bere din lume conține 67.5% alcool. Aceasta este produsă în Scoția de către faimoasa firmă Brewmeister și poartă numele de „Snake Venom”. Prețul unei sticle de bere se ridică la 50 de lire sterline.
 6. În Amsterdam, alcoolicii sunt plătiți cu 5 cutii de bere pe zi, 10 euro și câteva țigări pentru a face curat pe străzile orașului.
 7. Cea mai scumpă bere din lume provine din Belgia și costă aproximativ 1000 de dolari. Numele băuturii este „Vielle Bon Secours“.
 8. La momentul actual există peste 400 de sortimente de bere în lume. Belgia are cele mai multe branduri de bere de pe mapamond.
 9. Babilonienii au fost primii care au creat berea. Procedeul era luat foarte în serios și dacă cineva greșea și berea nu avea o calitate acceptabilă, omul respectiv era înecat în ea.
 10. Vikingii credeau că după ce mor și ajung în Valhalla vor avea parte de o rezervă nelimitată de bere, provenită din ugerul unei capre. Trebuie remarcați pentru imaginația de care au dat dovadă.
 11. Berea conține o mulțime de vitamine și de minerale, ajută la întărirea oaselor și îți menține creierul sănătos dacă este consumată moderat.
 12. Germania are cele mai multe fabrici de bere din lume. Numărul acestora se ridică la peste 1200.
 13. Cehia este liderul mondial la consumul de bere.
 14. Primul Oktoberfest a avut loc pentru prima dată la Munchen în anul 1810. Tradiția continuă și astăzi, milioane de oameni participând în fiecare an.
 15. Sticlele de bere au fost inventate abia în anul 1850. Six pack-urile au apărut în anul 1940 atunci când în urma studiilor realizate de o firmă americană s-a ajuns la concluzia că aceasta este cantitatea ideală de bere care poate fi dusă de către orice om acasă.

Berea probabil va rămâne în continuare una dintre cele mai consumate băuturi la nivel global. Consumul moderat de bere te poate ajuta  să îți menții sănătatea, așadar ai grijă cât de mult bei.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *