Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Consumul moderat de bere poate reduce riscul apariției bolilor de inimă

Consumul moderat de bere și băuturi fermentate contribuie la reducerea riscului de producere a hipertensiunii arteriale. Aceasta este concluzia la care a ajuns un grup de medici spanioli, în urma unui studiu privind efectul consumului de bere asupra persoanelor hipertensive.

Medicul José A. García-Donaire, de la Serviciul de cercetări biomedicale, medicul María Abad și medicul Nieves Martell, de la Unitatea pentru hipertensiune arterială din cadrul Spitalului Clinic San Carlos, au elaborat documentul intitulat „Importanța stilului de viață sănătos pentru persoanele hipertensive. Efectul consumului moderat de bere”.

Berea reduce riscul apariției bolilor de inimă

Rezultatele acestui studiu indică faptul că ingredientele naturale ale berii sunt „în mod semnificativ” asociate cu o reducere a riscului cardiovascular și cu o îmbunătățire „considerabilă” a controlului tensiunii arteriale, cu condiția ca berea să fie consumată cu moderație.

Menținerea unui stil de viață sănătos poate ajuta la întârzierea sau prevenirea în mod sigur și eficient a apariției bolii”, afirmă García-Donaire.

Alt avantaj al consumului moderat de bere în cazul persoanelor hipertensive rezidă în slaba cantitate de sodiu, în contextul în care majoritatea studiilor științifice demonstrează relația dintre creșterea tensiunii arteriale și consumul de alimente cu un înalt conținut de sare, explică același medic.

Alte studii au demonstrat faptul că berea reduce riscul apariției bolilor de inimă. Aceasta reduce nivelul de colesterol şi subțiază sângele, scăzând riscul de infarct şi atac cerebral.

Recomandările pentru pacienții hipertensivi includ, de asemenea, extinderea activității fizice și efectuarea unor exerciții fizice moderate timp de cel puțin jumătate de oră, între cinci și șapte zile pe săptămână.

Berea conține vitamine, minerale şi fibre

Pe lângă beneficiile pentru inimă, berea ajută și la reducerea altor probleme medicale, cum ar fi de exemplu, pietrele la rinichi și îți dă și un bust de energie, această băutură conținând vitamine, minerale şi fibre

Într-un alt studiu s-a demonstrat faptul că bărbații care consumau bere prezentau un risc redus de a avea pietre la rinichi, în comparație cu cei care optau pentru alte băuturi alcoolice, probabil datorită efectului diuretic şi conținutului mare de apă din bere. Alte studii au arătat că anumite substanțe din hamei ar putea încetini pierderea calciului din oase, prevenind formarea de pietre.

Alte studii au arătat că berea conține vitamine, minerale şi fibre. O bere blondă de 330 de mililitri conține puţin sub un gram de fibre, iar una neagră – puţin peste un gram. Berile blonde în general conțin mai multe vitamine B. De asemenea, o bere de 330 de mililitri conține mai mult calciu, magneziu şi selenium (un antioxidant esențial) decât un pahar cu vin.

Picture of Cristina

Cristina

Cris este o persoană sociabilă, creativă și curioasă să descopere tot timpul lucruri noi. Uneori auto-didactă, îi plac provocările și nu renunță până nu găsește soluții la situațiile cu care se confruntă. Printre hobby-urile ei se numără cititul, excursiile, plimbatul cu bicicleta, bord game-urile, jocurile pe Playstation și vizionarea serialelor preferate. La facultate Cris a studiat jurnalismul, comunicarea mediatică, dar a urmat și cursuri de pedagogie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandări