Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
tehnologie-dimineata
tehnologie-dimineata

2 modalități prin care tehnologia afectează calitatea vieții

De-a lungul timpului, tehnologia a fost o forță remarcabilă în viața noastră și continuă să ne îmbunătățească viața într-o varietate de moduri. Cu toate acestea, dacă nu suntem nici atenți, nici conștienți de utilizarea tehnologiei, ar putea fi în detrimentul nostru să nu realizăm aspectele vitale ale vieții noastre. Astfel, este imperativ să subliniem conștientizarea propriilor noastre intenții, mai ales atunci când vine vorba de utilizarea multor dispozitive pentru care am dezvoltat un anume atașament. În caz contrar, conștiința noastră poate fi deturnată de tehnologie și, înainte să ne dăm seama, ne uităm la ceas și realizăm că tot timpul nostru liber l-am petrecut pe site-uri de socializare.

Există două domenii principale care devin afectate de utilizarea constantă a telefonului mobil și a altor dispozitive tehnologice, respectiv:

Pierderea momentului actual

Viața noastră este formată din momente, aflate direct în fața noastră. Acest prezent, unic și prețios, îl primim. Utilizarea tehnologiei într-un mod constant de-a lungul vieții noastre de zi cu zi ne face ca, deseori, să pierdem miracolul momentului. Cerul, florile sau orice altă frumusețe a naturii trece pe lângă noi, timp în care suntem prinși cu mesaje sau cu apeluri. Acestea sunt momentele care alcătuiesc viața noastră, iar noi trebuie să fim prezenți cât mai posibil. Din păcate, însă, tehnologia ne privează de la multe dintre aceste lucruri. Este recomandat să renunțăm la dispozitivele tehnologice pe tot parcursul zilei și concentrarea asupra momentului actual, pentru a ne bucura de frumusețea infinită.

Anxietate tehnologică

Tehnologia a creat o lume mai mare, cu acces nelimitat la cunoștințe, cumpărături, blogging, activități sociale și comunicarea în timp real cu oricine de pe planetă. Acest lucru a creat și anxietate alături de obsesii regăsite tot în aceleași locuri din lume. Prietenii noștri, șefii, colegii și familia pot fi în contact cu noi în mai puțin de o secundă. Drept consecință, suntem întotdeauna anxioși cu privire la cine ar putea să aibă nevoie de noi și la ce anume au nevoie de la noi. Vizionarea și verificarea constantă a dispozitivelor noastre ne creează o stare de anxietate permanentă, care este în detrimentul sănătății noastre fizice și mentale. De aceea, trebuie să ne relaxăm, iar acest proces nu implică niciun fel de aplicație de relaxare. Fă-ți timp pentru a te deconecta de la lumea frenetică creată de tehnologie și astfel, să te conectezi la lumea reală, printr-o serie de activități offline, cum sunt sportul, hobby-urile personale și timpul petrecut cu familia.

Îți recomandăm să te deconectezi de la tehnologie măcar în prima parte a zilei, când te pregătești pentru serviciu, când faci mișcare dimineața sau când servești micul dejun.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *