Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
ceas-desteptator
ceas-desteptator

3 sfaturi pentru a-ți întări rutina de dimineață

Omul este o creatură a obiceiului. Asta înseamnă că fiecare dintre noi încercăm să transformăm o activitate nouă într-un obicei. Dacă te întrebi de ce ai nevie de o rutină de dimineață, răspunsul se află chiar în ceea ce am spus mai devreme. Noi funcționăm mult mai bine atunci când facem acțiuni repetate și în interiorul zonei noastre de confort. De aceea, este esențial să îți formezi o serie de obiceiuri pentru a transforma fiecare zi într-una productivă. Dacă nu reușești să îți formezi rutina pe cont propriu, lasă-ne să te ajutăm! În cele ce urmează, îți oferim 3 sfaturi care să te ajute să îți întărești rutina de dimineață.

Fă aceleași acțiuni chiar dacă nu vrei

O parte importantă din formarea unui obicei noi este repetarea acțiunii respective, până când aceasta este executată natural (fără să trebuiască să duci muncă de convingere ca să faci asta). Astfel, dacă vrei să mănânci mai sănătos, este esențial să faci alegerea sănătoasă de mic dejun, chiar și în zilele în care ai prefera să mănânci cea mai delicioasă gogoașă. De asemenea, este important să îți dai seama care sunt elementele care te fac să vrei să renunți la formarea obiceiului și care este motivația pentru care îți dorești să adopți acel obicei. În cazul unei rutine de dimineață, acea motivație poate fi una dintre următoarele:

  • Punctualitate – ai nevoie să nu mai întârzii la serviciu
  • Timp pentru activități relaxante – atunci când nu ai timp peste zi pentru ceea ce-ți place, ar trebui să îți găsești timp

Organizează-ți dimineața

Oricât de binevoitor ai fi în a-ți forma și păstra rutina de dimineață, dacă nu ești organizat în ceea ce faci, îți va fi de 100 de ori mai greu să faci asta. Haosul nu e prieten cu crearea unui obicei, așa că nu vei face o rutină din a face sport la ore întâmplătoare din zi și din noapte. Spre exemplu, dacă vrei să îți formezi obiceiul de a face spot și să te ții de el, este recomandat să îl faci la aceeași oră (aproximativ), în fiecare zi. Astfel vei ajunge să asociezi ora respectivă cu momentul în care este nevoie să faci sport. Științific vorbind, dimineața este cel mai potrivit moment pentru a face asta, așa că poate ar trebui să incluzi acest obicei în rutina ta.

Creează versiuni diferite ale aceleiași rutine

Una dintre cele mai des întâlnite motive pentru care oamenii renunță la un obicei este faptul că este plictisitor să faci același lucru în fiecare zi. Din acest motiv, este indicat să creezi diferite versiuni ale rutinei pe care vrei să o adopți. Poți face o rutină adaptată în funcție de fiecare anotimp sau una tematică pentru fiecare lună. Indiferent de opțiunea pe care o alegi, asigură-te că nu lași prea mult timp să treacă înainte să alternezi rutina, dar nici să nu schimbi prea repede, întrucât astfel nu se va fixa niciun obicei.

Acum că știi aceste lucruri, îți dorim succes în a crea și menține rutina ideală de dimineață.

Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *