Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
storcator-de-fructe
storcator-de-fructe

4 motive să consumi sucuri de fructe în fiecare zi

Sucurile de fructe sunt delicioase, sănătoase și foarte bune atunci când vrei să te răcorești, nu-i așa? Valoarea lor nutritivă și timpul consumat în prepararea lor a fost discutabilă de-a lungul timpului, însă asta nu i-a oprit pe oameni să consume diverse fresh-uri în mod repetat. În cele ce urmează, îți propun să descoperi 4 motive pentru care e bine să consumi sucuri de fructe în fiecare zi și de ce storcătorul de fructe îți poate fi cel mai bun prieten.

Obții nutrienți mai ușor

În zilele noastre, viteza e totul. Vrem să obținem avantaje cât mai mari, într-un timp cât mai scurt. Când vine vorba de o absorbție mai rapidă a substanțelor sănătoase din fructe și legume, cel mai bun mod de a face asta e prin a le consuma sub formă de suc. Sucul fructelor și legumelor păstrează intacți fitonutrienții, vitaminele și mineralele de care are nevoie organismul nostru, iar absorbția acestora se face mai ușor din lichide decât din solide. Desigur, odată cu acești nutrienți se păstrează în suc și zahărul natural conținut de acele fructe și legume. Din acest motiv, specialiștii recomandă consumul moderat al sucurilor.

Îți întărești sistemul imunitar

Un pahar de suc din fructe și legume pe zi îți poate întări sistemul imunitar. Acest lucru înseamnă că vei rezista cu brio unor boli infecțioase sau contagioase. De exemplu, având sistemul imunitar fortificat, nu îți vei mai face probleme că răcești pe timp de iarnă. Acest lucru se explică tocmai prin absorbția rapidă a vitaminelor de către organism. Cu cât aportul de vitamine imunizante e mai mare, cu atât sistemul tău imunitar o va duce mai bine, și deci, ești mai ferit de boli.

 Poți consuma alimente care altfel nu îți plac

Știm cu toții că spanacul și alte verdețuri sunt extrem de sănătoase pentru noi, însă câți dintre noi adoră să le consume? Probabil ai strâmbat din nas la citirea propoziției anterioare, dar regreți că nu faci parte din categoria celor cărora le place să le mănânce. Ei bine, dacă le adaugi în sucuri, trecute printr-un astfel de storcător, elimini o mare parte din gust și din textura acestora – doi dintre principalii factori care fac ca verdețurile să nu fie atât de apreciate. Astfel, te vei putea bucura de beneficii, în timp ce gustul sucului poate fi ușor camuflat cu cel dulce al fructelor.

Poți beneficia și de fibra insolubilă din pulpă

Unii ar contesta sănătatea fresh-urilor din lipsa fibrei insolubile, găsită în pulpa fructelor și legumelor, însă adevărul nu este chiar atât de dramatic. Tehnologia folosită în storcătoarele de fructe devine din ce în ce mai avansată, astfel că poți beneficia chiar și de fibra insolubilă din pulpă, în proporții variabile. Spre exemplu, storcătoarele de la Philips, îți permit păstrarea a până la 50% din fibră în suc. Pe lângă asta, îți oferim un pont: poți folosi storcătorul pentru acele fructe și legume nu îți plac prea tare, iar apoi să le amesteci cu un piure din fructele tale preferate (spre exemplu, o banană). Această practică poate ajuta la ridicarea conținutului de fibră din sucuri. În plus, variantele sunt infinite, cum să te plictisești de o băutură atât de delicioasă și sănătoasă?

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *