Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
micul dejun
micul dejun

8 lucruri pe care nu le știi despre micul dejun

Știi că micul dejun este masa principală a fiecărei zile, așa că este important să știi ce anume trebuie să mănânci ca să te menții sănătos și plin de energie. Pe lângă asta însă, micul dejun este și momentul în care îți setezi dispoziția pentru întreaga zi, astfel că e important să te încojori de bună dispoziție și pozitivitate. Ca să te ajutăm să faci asta, am adunat 8 lucruri interesante despre cea mai importantă masă a zilei, pe care cel mai probabil nu le știai până acum.

  1. Aproape jumătate din populația României(42%) sar peste micul dejun, conform unui studiu din 2012. Studii ulterioare au dovedit că cei care practică acest obicei, riscă să consume calorii în plus pe parcursul zilei.
  2. Scriitorul german Franz Kafka a fost primul care a scris fraza devenită clișeu „micul dejun este cea mai importantă masă a zilei”, în lucrarea Metamorfoza, publicată în 1915.
  3. O treime dintre adulți preferă să consume ouă și șuncă la micul dejun, în special în weekend.
  4. James Caleb Jackson este numele celui care a inventat primele cereale pentru micul dejun, în 1863. Acestea se numeau „granula” (acum cunoscute drept granola), iar pentru a putea fi consumate de dimineață trebuiau să fie lăsate peste noapte la înmuiat.
  5. Camera de Comerț și Industrie din Van, Turcia deține recordul pentru cel mai mare mic dejun din lume. În 1 iunie 2014, aceștia au organizat un mic dejun la care au participat 51793 oameni.
  6. Există diverse studii care susțin științific faptul că un mic dejun regulat poate avea efecte benefice asupra performanței școlare a copiilor. Rezultatele cercetărilor au arătat că cei care nu sar peste prima masă a zilei au rezultate mai bune la matematică, nu chiulesc de la ore și sunt mai sociabili.
  7. Un mic dejun sănătos are efecte benefice asupra întregii activități zilnice. Oamenii care consumă un mic dejun sănătos reușesc să treacă mai ușor peste momentele dificile ale zilei după ce au servit masa, în special dacă aceasta este bogată în carbohidrați.
  8. Cea mai consumată băutură la micul dejun este cafeaua. Spre exemplu, 65% din cafeaua consumată în Statele Unite ale Americii este băută la micul dejun.

Citește in continuare alte articole despre cum arată micul dejun in alte țări, beneficiile micului dejun sau sfaturi si recomandari pentru micul dejun.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

2 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *