Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
rutina-de-dimineata_38717604
rutina-de-dimineata_38717604

Adaptarea la o nouă rutină de dimineață

Schimbarea unui obicei este un lucru incredibil de greu de obținut. Asta pentru că noi oamenii suntem ființe ale rutinei. Asta înseamnă că ne simțim comod atunci când suntem obișnuiți cu un anume ritual și incomod atunci când ieșim din zona „cunoscută” și încercăm să facem schimbări în rutina noastră. Dacă ai încercat vreodată să schimbi ceva la modul în care îți organizezi dimineața, cu siguranță poți confirma ce am spus eu mai devreme. Totuși, există câteva trucuri care te pot ajuta atunci când vrei să îți modifici obiceiurile matinale. Citește în continuare și descoperă o parte dintre acestea!

Nu mai lăsa pe mâine/luni/săptămâna viitoare etc.

Primul lucru pe care trebuie să îl faci atunci când vrei să modifici o rutină de dimineață, sau orice obicei de altfel, cel mai important lucru pe care trebuie să îl faci este să începi acea schimbare. Tocmai din acest motiv, încearcă să nu mai amâni schimbarea pe care vrei să o faci. Nu mai începe „mâine/luni/la începutul lunii care vine/la începutul anului”, ci azi. Cel mai greu pas pe care trebuie să îl faci e să ieși din zona de confort și să înfrunți schimbarea cu capul înainte.

Setează-ți remindere

Este foarte important să nu te bazezi pe motivația sau memoria ta atunci când începi un obicei nou. De aceea, este la fel de important să îți pui remindere. Fie că vorbim de o alarmă la telefon, de un bilețel post it pe ușa frigiderului sau orice altă metodă pe care tu o folosești pentru a-ți aduce aminte de diverse lucruri, asigură-te că ai elemente din exterior care să îți amintească două lucruri:

  1. E timpul să faci noul obicei
  2. Motivul pentru care faci această schimbare

Astfel te asiguri că nu uiți să faci acel obicei pe care vrei să îl adopți, pentru ca el să devină rutină și, în același timp, te asiguri că nu vei pierde din vedere motivul pentru care ți-ai dorit să faci această schimbare.

Recompensează-te

La fel cum îi recompensezi pe alții atunci când realizează ceva, oferă-ți și ție momente de recompensă pentru că ai menținut ritmul impus de tine. Astfel, dacă obiceiul pe care vrei să ți-l formezi este să mănânci micul dejun dimineața, te poți recompensa cu un mic dejun servit în oraș, atunci când simți că motivația îți șchiopătează. Astfel, nu pierzi obiceiul, dar te simți răsfățat(ă) pentru că este diferit față de ceea ce faci în mod constant.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *