Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Bucătăria indiană

Bucătăria Indiană este strâns legată de religiile care se practică pe teritoriul țării: Hinduism, Budism, Jainism și Sikhism. Acesta este principalul motiv pentru care în India se găsesc cele mai multe persoane vegetariene și lacto-vegetariene, dar acest lucru nu a influențat faptul că bucătăria indiană este una dintre cel mai picante, diverse și unice dintre bucătăriile lumii.

Împărțirea pe state și regiuni a țării, limbile vorbite, religia și clasele sociale a influențat foarte mult evoluția bucătăriei indiene. Fiecare grupă are o bucătărie și un mod de preparare unic, astfel că nu există una națională sau un preparat tradițional nici până în ziua de azi. Însă, printre cele mai comune ingrediente se numărăr orezul, grâul, legumele și produsele lactate, iar carnea de orice fel este consumată doar în anumite zone. Cele mai populare fructe sunt bananele, mango, cocosul și trestia de zahăr.

Bucătăria Indiei de Nord

bucataria indiei de nord

foto

Bucătăria Indiei de Nord nu este la fel de picantă ca și în celelalte regiuni, încă se utilizează condimente mai complexe și mai aromate. Cele mai comune ingrediente sunt carnea, nucile, fructele uscate și iaurtul. Există trei influențe în această bucătărie:

  • Bucătăria Kashmiri – este caracterizată de condimentele foarte aromatice și sunt ușor picante. Majoritatea mâncărurilor sunt preparate din carne de miel și capră, șofran, ardei iute, fructe uscate, nuci, brânză de vacă și căpșuni.
  • Bucătăria Mughlai – preparatele conțin mult sos, sunt picante și foarte aromatice. Cele mai multe mâncăruri au aromă, gust de unt și condimente întregi. Carnea, caisele, pepenii, piersicile și prunele sunt ingrediente des folosite.
  • Bucătăria Punjabi – carnea marinată, puiul, peștele, brânza și pâinea sunt cele mai des ingrediente folosite. La acestea se adaugă produsele lactate, usturoiul, ceapa și ghimbirul.

Bucătăria Indiei de Nord-Est & Est

bucataria bengali

foto

Bucătăria Indiei de Nord-Est & Est este dominată de preparatele pe bază de pește, cartofi, cocos, orez și legume. Cea mai cunoscută bucătărie a zonei este Bengali.

  • Bucătăria Bengali – este caracterizată printr-un mix de dulce – picant. Cele mai utilizate condimente sunt semințele de chimen, semințe de nigella, fenicul, schinduful și boabele de muștar.

Bucătăria Indiană de Vest

Datorită influențelor din hinduidm și jainism, majoritatea persoanelor sunt vegetariene. Se găsesc două bucătării care se disting în această regiune:

  • Bucătăria Goan – influențele europene și-au spus cuvântul în preparatele acestei regiuni, astfel că preparatele sunt gătite din carne de pește, porc, pui sau vită. De asemenea, tot în această zonă se folosesc fructele de mare și cocosul. Această bucătărie este faimoasă pentru mâncărurile picante, fierbinți sau coapte.
  • Bucătăria Gujarati – peste 69% din populația zonei este vegetariană, astfel că majoritatea preparatelor sunt vegetariene, însă se consumă și produse lactate și unt.

Bucătăria Indiană de Sud

În zona Indiei de Sud se găsesc cele mai picante preparate. Mâncărurile sunt iuțite foarte tare și folosesc lapte de cocos. Se disting două bucătării:

  • Bucătăria Hyderabadi – este cea mai picantă și condimentată dintre toate bucătăriile indiene. Cele mai utilizate ingrediente sunt condimentele exotice, untul lichid, tamarindul și chilli roșu.
  • Bucătăria Tamalian – preparatele cu orez sunt esențiale pentru mic dejun, prânz sau deserturi. Lintele, laptele de cocos, boabele de muștar, frunzele de curry, tamarindul și chilli roșu sunt cele mai comune ingrediente folosite.

Băuturile cele mai cunoscute

Lassi – iaurt, apă, pulpă de fructe, mirodenii sau sare

Sucuri – de trestie de zahăr, cocos, mango sau lămâie

Ceaiuri – diferite arome și combinații, India fiind cel mai mare exportator de ceaiuri din lume

Reka

Reka

Reka este o persoană mereu în dezvoltare. O plictisește plictiseala și vrea mereu să facă ceva noi și să descopere un subiect bun. A terminat un Master în Relaţii Publice, dar şi-a continuat visul de a deveni scriitoare. Speră ca într-o zi să își publice cartea, care e în curs de finalizare.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandări