logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Bucătăria japoneză

Bucătăria japoneză este cunoscută pentru preparatele sale pe bază de pește sau fructe de mare și pentru băutura lor tradiționala – sake. Mâncarea tradițională este alcătuită din orez, supă miso, murături, pește și carne, iar chiar dacă orezul este alimentul de bază, unele preparate se servesc alături de tăiței. Mâncarea este simplă, tocmai pentru că se pune mult accent pe prepararea acestuia și pentru că se folosesc ingrediente de înaltă calitate.

În 2013, UNESCO a adăugat bucătăria tradițională japoneză pe lista patrimoniilor culturale imateriale, cea ce înseamnă că menținerea acestui mod de a mânca este vitală pentru supraviețuirea culturii tradiționale. A fost a doua bucătărie națională onorată ca atare, după bucătăria franceză.

Cele mai utilizate ingrediente

Sosul de soia

Sosul de soia a fost introdus în bucătăria japoneză în secolul al șaptelea, de către călugării budiști din China. Există numeroase feluri de sosuri de soia produse în Japonia, printre care Koikuchi – produs din cantități aproape egale de soia și grâu, Usukuchi – sărat și mai deschis în culoare, Tamari – conține grâu puțin sau chiar deloc, Shiro – conține mai mult grâu și mai puțin soia.

Mirin

Mirinul este un fel de vin de orez, dar cu un conținut de aclool mult mai mic și conținut mai ridicat de zahăr. Este folosit pentru a condimenta grătarul de pește sau pentru a estompa mirosul de pește.

Vinul de orez

Vinul din orez este una dintre cele mai esențiale ingrediente în bucătăria japoneză, Sake-ul fiind cel mai cunoscut vin de acest gen. Se adaug în special la orez, pentru ca acesta să fie mai strălucitor și să nu se lipească de tigaie.

Legumele poaspete

Sunt folosite numeroase feluri de legume proaspete, în special ardei.

Pește crud de bună calitate (fructe de mare)

Carnea de pește este consumată în toate felurile posibile. Cel mai cunoscut mod de a mânca peștele crud este în sushipentru cunoscători fiind o adevărată delicates.

Cele mai cunoscute preparate

Sushi

sushi

foto

Probabil toată lumea a auzit de această specialitate japoneză. Este una dintre cele mai gustoase și unice preparate din întreaga lume. Deși are ingrediente simple, pentru a putea prepara sushi îți trebuie un pic de îndemânare și practică. Se găsește sub diferite forme și arome, fiind o mâncare ușoară și plină de nutrienți.

Tonkatsu

tonkatsu

foto

Tonkatsu este o specialitate făcută din carne de porc, care este prăjită în ulei până capătă o culoare maro deschis și devine crocantă. În prezent, în unele zone, în loc de carne de porc se folosește carne de vită.

Ramen

Ramenul este cunoscut în toată lumea. Este consumat în special ca și un snack după școală sau lucru, fiind preparat din supă de Ramen și diferite tippinguri precum ou fiert, pește Naruto sau legume.

Namagashi

Namagashi

foto

Namagashi este denumirea generală a ducliurilor în Japonia. Majoritatea sunt umplute cu pastă dulce de fasole.

Uiro

uiro

foto

Uiro este un desert japonez, cu gust dulce și textură gumată. Se găsec în numeroase arome precum ceai verde, căpșuni sau castan.

Cele mai consumate băuturi

Ceai

Cele mai populare ceaiuri sunt ceaiul verde și ceaiul de matcha. Ceaiului este o parte importantă a culturii japoneze, motiv pentru care se organizează diferite ceremonii de consumare a acestuia.

Sake

Sake-ul este un fel de băutură tradițională japoneză, făcută din orez, care se poate consuma rece sau cald. Are aproximativ 15% alcool și se consumă din căni mici de ceramică.

Shochu

Shochu este asemănător sake-ului, doar că are până în 25% alcool. Sunt numeroase variante, iar majoritatea sunt servite cu suc.

foto

Ingredientele necesare preparării mâncărurilor japoneze le puteți găsi pe KoreanFood.ro

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *