Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
cuplu care citește
cuplu care citește

Cărți ideale de oferit celor dragi pe perioada sărbătorilor

Care este primul lucru la care vă gândiți când realizați că se apropie atât de repede cea mai îndrăgită sărbătoare? Pentru unii poate Crăciunul înseamnă familie, liniște, zâmbete. Dar să nu uităm de cadouri, care și ele ne aduc mai aproape unii de ceilalți și ne bucură enorm atunci când le primim, dar și atunci când le dăruim celor dragi lucrurile dorite.

Cadourile ar trebui să fie ceva simbolic, de efect, oferite cu drag și desigur, să aducă un zâmbet pe fața persoanei căreia îl dăruim. Dacă în familie sau printre prietenii apropiați, se află pasionați ai cititului, noi venim în ajutor cu niște sugestii de cărți care ar putea fi dăruite drept cadou în această perioadă. Chiar dacă poate nu sunt cei mai mari cititori, probabil le veți oferi un imbold de a-și începe această pasiune cu ajutorul cărților prezentate mai jos. Ar fi super, nu-i așa? Să începem!

Poveste de Crăciun – Charles Dickens

Poate cea mai cunoscută povestire despre sărbătoarea Crăciunului, cartea lui Dickens oferă diferite perspective asupra vieții. Poate fi citită și de un copil, și de un adult, chiar dacă părerile despre carte vor fi diferite, desigur. Ar fi interesant să descoperi părerea copilului, iar mai apoi a unui adult și percepția fiecăruia asupra cărții. Chiar dacă povestea prezintă niște fantome, nu este deloc înfricoșătoare, ci scoate în evidență niște trăsături foarte importante, care de obicei predomină în perioada sărbătorilor, cum ar fi compasiunea, generozitatea și bunătatea.

Crăciunul lui Poirot – Agatha Christie

Cred că deja mulți dintre noi o cunoaștem drept „Regina Crimei”. Agatha nu lasă de dorit și impresionează din nou cu un roman excepțional. Crimă în Ajunul Crăciunului, sânge, victime, oaspeți neașteptați, schimbarea testamentului? Deja am spus prea multe. Dacă știi pe cineva care este fanul romanelor polițiste, cartea aceasta s-ar putea să fie cel mai bun cadou.

O iubire de Crăciun – Corina Lupu

Desigur, nu putea să lipsească din această listă o carte de dragoste. Până la urmă, perioada sărbătorilor ar trebui să fie una relaxantă, liniștită, fără stres sau agitație. Ei bine, cartea relatează povestea unor doi îndrăgostiți care sunt predestinați a fi împreună. Fluturi în stomac, emoții, iubire, sentimente. Toate se regăsesc în carte.

Cele cinci limbaje ale iubirii – Gary Chapman

Ca să continuăm în aceeași temă, și anume iubirea, cartea lui Gary Chapman este un bestseller care te ajută să înțelegi modurile oamenilor de a iubi și cum își pot manifesta aceștia dragostea. Sărbătorile înseamnă în special timp petrecut cu cei dragi, cu familia, dragoste, bucurie, iar această carte vine în ajutorul tuturor celor care vor să își dezvolte relațiile în special cu partenerul, dar și cu celelalte persoane apropiate. Este un cadou minunat care va fi bine primit de cei care sunt pasionați de dezvoltarea personală.

Atomic Habits – James Clear

Finalizăm seria cu o carte de dezvoltare personală pentru că sărbătorile înseamnă și timp liber, iar în această perioadă putem învăța multe lucruri care să ne ajute în viața de zi cu zi, să ne schimbăm anumite obiceiuri, să ne însușim obiceiuri noi, să fim cât mai aproape de succes. Așadar, James Clear a adunat în această carte o mulțime de tips and tricks pentru a-ți schimba obiceiurile rele și înlocuirea lor cu unele care îți vor asigura succesul. Sunt sfaturi utile și practice pentru oricine, o carte ușor de citit care te va face să te simți încrezător în forțele tale proprii.

Aceasta este lista cărților care ar fi potrivite pentru a fi oferite cadou celor dragi în perioada sărbătorilor de iarnă. Primele trei se axează pe relatări din perioada Crăciunului, iar ultimele două pe dezvoltare personală. Așadar aveți o listă variată pentru a alege un cadou potrivit persoanei dragi.

Descoperă și alte cărți pe care trebuie să le citești!

Cover - Sursă foto: freepik.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *