Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
Book readers concept
Book readers concept

Cărți pe care toată lumea ar trebui să le citească

Cărțile au rămas chiar și în zilele noastre unul dintre cele mai distinse accesorii ale unei persoane. Cele în format fizic ne oferă acele senzații unice pe care nu le putem găsi în altă parte, precum mirosul foilor (fie ele noi sau vechi), plăcerea răsfoirii acestora și confortul pe care-l avem când ținem o carte în mănă. Pe de altă parte, un eBook Reader vine cu avantajele lumii digitale, oferind acces nelimitat la sute de colecții de cărți, la doar un click distanță. În plus, el ocupă puțin spațiu și oferă posibilitatea de a lua cu tine oricâte cărți dorești.

Fie că alegi formatul clasic sau eBook, noi am pregătit o listă de 5 cărți pe care toată lumea ar trebui să le citească. Iar aici găsești voucher Libris pentru cumpărături după bunul plac:

 

1. Micul prinț, de Antoine de Saint-Exupéry

„Dacă vii, de pildă, la ora patru după-amiaza, eu încă de la ora trei am să încep să fiu fericită.”

„Micul prinț” este cartea copilăriei, deoarece majoritatea dintre noi am citit-o la vârste fragede. Odată cu trecerea anilor, aceasta prinde altă însemnătate și cuvintele au cu totul alt sens. Aceasta îți permite să fii creativ, să dai frâu liber imaginației și să visezi. Autorul ne face să conștientizăm că și lucrurile mărunte contează, că trebuie să apreciem mai mult mirosul florilor, strălucirea stelelor sau zâmbetul unui prieten.

 

2. Harry Potter, de J. K. Rowling

„E nevoie de mult curaj pentru a opune rezistență dușmanilor, dar la fel de mult pentru a te opune prietenilor.” – Albus Dumbledore

„Dacă vrei să afli cu adevărat cine este un om, fii atent la felul în care el tratează pe cei inferiori lui, nu pe cei egali.” – Sirius Black

Tărâmul pe care pășești odată cu deschiderea cărților te transpune într-o dimensiune magică, unde prietenia, curajul, iubirea, încrederea și bunătatea sunt cele care înving răul. Colecția Harry Potter surprinde povestea micului băiat rămas orfan care, pe perioada adolescenței, a avut parte de provocări extreme, pe care le-a trecut cu sprijinul prietenilor și al oamenilor care au crezut în el. Hogwarts a fost locul unde Harry a avut parte de multe peripeții, dar și locul în care a primit protecție și a învățat cum să fie cel mai bun vrăjitor.

 

3. Hoțul de cărți, de Markus Zusak

„Uneori, oamenii sunt frumoși. Nu la aspect. Nu prin ceea ce spun. Ci prin ceea ce sunt.”

Liesel intră în contact cu lumea cărților, când găsește „Manualul Groparului” lângă mormântul fratelui ei. Este de altfel și prima carte furată. Învață să citească abia mai târziu, de la tatăl ei adoptiv, lucru care o copleșește și îi stârnește un interes tot mai mare pentru lectură. Noua ei pasiune o îndeamnă să citească tot mai mult, iar cărțile și le procură fie de la incendierile de cărți organizate de naziști, fie de la biblioteca soției primarului.

 

4. Mândrie și prejudecată, de Jane Austen

„Imaginația unei doamne este foarte rapidă; sare de la admirație la iubire, de la iubire la căsătorie într-o clipă.”

Romanul însuflețește dragostea a două personaje din lumi diferite, iubire ce depășește bariererele sociale. Elizabeth este respingătoare la început cu domnul Darcy, fiind influențată de destăinuirile prietenului lui, dar reușește să-i vadă adevărata față și ajunge să cunoască latura lui sensibilă și amuzantă, dar și amabilitatea de care dă dovadă. Este unul dintre cele mai frumoase romane de dragoste, unde manierele și curtoazia primează.

 

5.Invitația la vals, de Mihail Drumeș

„În definitiv, ce [altceva] e dragostea decât o taină pe care o ascund îndrăgostiții și o poartă în umbră, de frica luminii? Îndată ce taina se dă pe față, dragostea veștejește, își pierde frăgezimea, vraja devine ceva obișnuit, de toate zilele.”

Tudor este înfățișarea acelui tânăr care își dorește să se facă remarcat prin abilitățile și cunoștințele sale, motiv pentru care este un elev model la școală. Cu toate acestea, ducea o viață dublă despre care puțină lume știa, seara fiind amant. Totul se schimbă când își întâlnește dragostea, pe Mihaela. „Invitația la vals” este o poveste de dragoste unde avem parte de o iubire matură cu escapade memorabile, greșeli și asumare.

 

Lista poate să continue, deoarece este foarte greu pentru un cititor să aleagă doar 5 cărți preferate. Astfel, orice recomandare aveți, o așteptăm cu drag în comentarii iar dacă vreți să citiți una dintre aceste cărți, găsiți coduri de reducere Bookzone. Vă dorim spor la citit!

Cover - Sursă foto: freepik.com
Picture of Larisa Mureșan

Larisa Mureșan

Continuă să țintești tot mai sus. Cu eleganță și ambiție!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *