Halloween sau Ziua Tuturor Sfinților este asociată cu povești de groază, costume înfricoșătoare și bomboane primite de copiii ieșiți la colindat. Deși nu este o sărbătoare cu specific românesc, și în țara noastră a început să fie celebrată de câțiva ani.
Dacă vreți să marcați această sărbătoare, dar v-ați plictisit de petreceri costumate, ce ar fi să mergeți într-o călătorie cu tematică? Pentru aceasta, iată câteva idei de destinații „înfricoșătoare”:
Pădurea Baciu, județul Cluj
Sursa foto: © Cristianzamfir
Pădurea Baciu din județul Cluj este renumită pentru fenomenele inexplicabile care au avut/au loc în acest loc, care se întinde pe o suprafață de aproximativ 300 de hectare. Multă vreme, Pădurea Baciu era un subiect tabu, oamenii se temeau să vorbească despre ea tocmai datorită fenomenelor paranormale. Există mărturii ale celor care au colindat pădurea cum că ar fi auzit voci, ar fi simțit arsuri pe piele sau ar fi avut sentimentul că sunt urmăriți. Un alt element care îți face părul măciucă sunt copacii contorsionați, care cresc în direcții nefirești. Descoperă legendele din spatele Pădurii Hoia-Baciu.
Castelul Bran, județul Brașov
Sursa foto: © Emicristea
Castelul Bran este cunoscut în toată lumea drept reședința lui Dracula, deși domnitorul Vlad Țepeș nu a locuit în acel castel. Cu toate acestea, Castelul Bran are un aer misterios și te aștepți în orice moment să vezi că apare din cine știe ce ungher însuși Dracula.
Castelul Banffy, Bonțida, județul Cluj
Sursa foto: © Jinga80
Castelul Banffy din Bonțida a devenit foarte cunoscut în ultimii ani datorită festivalului Electric Castle. Este inclus în unele topuri ale celor mai înspăimântătoare castele din lume. Se spune că este bântuit de fantomele nobililor care au trăit acolo. Mai în glumă mai în serios, printre „festivalieri” circulă povești conform cărora în fiecare an plouă la Electric Castle din cauză că nobilul Banffy nu este de acord cu ceea ce se întâmplă la el acasă.
În al doilea război mondial, castelul din Bonțida a fost spital militar. Legenda spune că atunci, mulți soldați au murit acolo, iar fantomele lor s-ar auzi noaptea prin încăperi.
Castelul Iuliei Hasdeu, Câmpina, județul Prahova
Sursa foto: © Diana Coman
Despre Castelul Iuliei Hasdeu din Câmpina se spune că a fost construit de Bogdan Petriceicu Hasdeu pe baza unor schițe pe care i le-ar fi dictat chiar fiica sa moartă, Iulia. Se spune că fantoma Iuliei poate fi auzită noaptea cântând la pian în castel.
Castelul Corvinilor, Hunedoara, Județul Hunedoara
Sursa foto: © Cristina Trif
Unul dintre elementele cele mai înfricoșătoare din Castelul Corvinilor din Hunedoara este fântâna din curte, săpată în stâncă. Se spune că a fost construită de trei prizonieri turci, care au săpat timp de 15 ani pentru a da de apă în speranța că vor fi eliberați, așa cum li s-a promis. Când au găsit apă, la 30 de metri adâncime, nu au fost eliberați, ci li s-a tăiat capul.