Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
dieta-cu-fructe
dieta-cu-fructe

Cinci lucruri despre dieta cu fructe

Nu demult, în timpul Revoluției Industriale, fructele, legumele și carnea erau considerate alimente de lux. Datorită cererii ridicate, oferta se plia doar pe cei care reușeau să întrunească totalitatea cerințelor deloc ușoare – statut social ridicat, resurse financiare peste limită și, de asemenea, un grad ridicat de cultură. Din acel moment, lucrurile au început să intre pe făgașul pe care îl cunoaștem astăzi, astfel, să consumăm fructe și legume în fiecare zi, indiferent de clasa socială din care facem parte. Cu toate acestea, atât fructele cât și legumele sunt pline de mituri care mai de care mai ușor credibile – sau nu. De aceea, în cazul în care ai în gând să începi o dietă bazată pe ingrediente și alimente naturale, rămâi cu noi să descoperi cinci lucruri despre dieta cu fructe!

Zahărul din fructe

Consumul de fructe și legume în fiecare zi, în special în fiecare dimineață ajută digestia și ne menține un tonus pozitiv pe parcursul întregii zile. Cu toate acestea, una dintre cele mai obișnuite mituri despre fructe este că acestea conțin zahăr, deci îngrașă. În primul rând, zahărul din fructe este unul natural, numit fructoză, și nu este procesat sau rafinat. Apoi, din fructe, organismul își ia, împreună cu acel zahăr, și fibre, vitamine și alți nutrienți. Totul fiind raportat la un număr relativ mic de calorii. De exemplu, dacă ar fi să consumăm o portocală, care conține echivalentul a 3 lingurițe de zahăr, am consuma doar aproximativ 50 de calorii. Este de reținut faptul că zahărul rafinat și procesat este cel nociv dietei și sănătății.

Hipocalorii

În cazul în care te-ai încăpățânat să consumi exclusiv fructe, poate ar fi mai bine să te gândești mai mult la acest lucru. O dietă bazată doar pe fructe poate deveni hipocalorică. Adică, e posibil să nu consumi suficiente calorii pentru ca organismul tău să funcționeze corect. Întrucât corpul tău nu se va putea bucura de o cantitate optimă de calorii, rezultatul va fi un stres oxidant, în care organismul nostru nu se va simți deloc bine – ci mereu înfometat.

Sistem imunitar slăbit

Ai simțit vreodată că sistemul tău imunitar este slăbit? Ei bine, dacă organismul tău primește doar fructe toată ziua, beneficiile nu vor începe să se vadă, ci să dispară rapid. Organismul uman trebuie să dispună de o cantitate echilibrată de nutrienți și alimente pentru a fi puternic pe parcursul întregii zile.

Sistem nervos mult mai slăbit

Consumul exclusiv de fructe conduce la stări de nervozitate, imposibilitatea de a ne concentra și a ne desfășura munca așa cum ne-am fi așteptat. Adițional, în raport cu un sistem nervos slăbit poate interveni senzația și starea de foame continuă, ceea ce te va face să mănânci mai mult.

Îmbătrânire precoce a celulelor

Cu siguranță ți-ai dori ca tinerețea să fie veșnică, însă acest lucru se poate realiza imediat. Dacă celulele sunt pe făgașul îmbătrânirii, ceasul biologic nu merge bine, motiv pentru care vom dori să mâncăm din ce în ce mai mult – și astfel, să ne îngrășăm fără motiv.

Din aceste motive, nu este indicat oamenilor să consume doar fructe la fiecare masă. Această dietă te poate priva de nutrienți importanți pentru organism.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *