logo
Generic filters
Exact matches only

Cinci motive pentru care nectarul de agave este mai bun decât zahărul

nectarul de agave

În fiecare dimineață, zahărul este nelipsit de la micul dejun – fie el în formă de cuburi și introdus în cafea sau în biscuiții cu ciocolată cu care ne place să ne finalizăm masa. În oricare aliment pe care l-am consuma la ora actuală, există 80% șanse să conțină și zahăr. Puțini sunt cei care astăzi nu știu că zahărul poate fi nociv pentru organism, motiv pentru care restul sunt obligați, mai mult sau mai puțin, să se concentreze pe corpul și sănătatea proprie. De aceea, înlocuirea zahărului cu un alt aliment ar putea aduce beneficii crescute. În cazul în care vrei să descoperi mai multe, rămâi cu noi să cunoști cinci motive pentru care nectarul de agave este mai bun decât zahărul!

  1. Indice glicemic mic

Pus în comparație cu zahărul, nectarul de agave este ideal pentru a fi consumat, întrucât indicele său glicemic este de doar 27. În același timp, același indice numără 92 pentru zahăr și chiar 83 pentru miere. Astfel, nectarul de agave câștigă detașat în lupta împotriva glicemiei.

  1. Număr de calorii asemănător

În cazul în care aveai câteva nesiguranțe în materie de siluetă, nectarul de agave nu îngrașă, ci are același număr de calorii. Spre exemplu, o linguriță din acest nectar are 16 calorii, la fel ca și o linguriță de zahăr.

  1. Calciu

Spre deosebire de competitorii reprezentați de zahărul alb sau miere, nectarul de agave are un conținut mare de calciu, ceea ce înseamnă că îmbunătățește simțitor absorbția în oase și contribuie la scutul împotriva osteoporozei.

  1. Sanopina

Indiferent dacă ai auzit de sanopină până în prezent sau e prima oară când citești acest concept, este bine de știut că aceasta este, în realitate, un antiinflamator și un antibacterian. Această substanță joacă un rol extrem de important în menținerea sănătății în întregul tău organism.

  1. Aspect și miros plăcut

Chiar dacă este diferit de zahăr și miere, nectarul de agave nu are un miros sau aspect neplăcut – din contră, în ceea ce privește imaginea sa, se aseamănă foarte mult cu mierea, însă are proprietăți din cele mai bune pentru întregul tău organism.

Cu aceste cinci motive pentru care nectarul de agave este mai bun decât zahărul, sperăm ca din dimineața următoare să nu mai întâlnim zahărul alb, ci un aliment relativ nou pe piață, însă ale cărui beneficii sunt peste așteptări! Nectarul de agave poate fi noul tău ingredient magic de dimineață – și nu numai!

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *