Search
Generic filters
Exact matches only

Condimente de bază în bucătăria asiatică

Condimentele sunt esenţiale în bucătăria Asiatică, în special în cea din zona de Sud-Est a Asiei. Acestea sunt importante pentru a da o aromă unică preparatelor şi pentru a oferi un adevărat festin pentru meseni.

Seminţe de susan prăjite

seminte de susan prajite

foto

Seminţele de susan conţin fibre, proteine, vitamine şi minerale necesare pentru a ţine departe bolile. Sunt recomandate pentru femeile aflate la menopauză, cât şi pentru detoxifierea ficatului şi rinichiului. Se poate consuma ca atare sau folosit în salate, alături de legume, orez, tăiţei sau în preparatele stir-fry.

Coriandru

coriandru

foto

Coriandrul este un ingredient des folosit în bucătăriile asiatice, în special în Asia de Sud, Asia de Sud-Est şi Asia Centrală. Rădăcina plantei se foloseşte în preparatele thailandeze precum supe sau curry.

Ghimbir

Ghimbirul dă o aromă puternică mâncărurilor. Este folosit sub formă de murătură sau ca ingredient esenţial în China, Corea, Japonia şi Asia de Sud pentru a condimenta preparate precum cele din fructe de mare, carne de capră sau legume.

Gochugaru – fulgi de ardei iute

Gochugaru

foto

Gochugaru este ingredientul principal în celebrul preparat corean Kimchi. Dar este folosit şi pentru a oferi iuţeală numeroaselor mâncăruri. Pentru a face fulgii, se usucă chilli, se scot sâmburii şi se pisează.

Dashida de vită – mixt de condimente

dashida vita

Condiment coreean, este des folosit în supe, tocăniţe sau kimchi. Dashisa de vită este un amestec făcut din diferite legume şi condiment special cu aromă de carne de vită.

Dashida de anşoa – mixt de condimente

dashida ansoa

Ca şi dashida de vită, cea de anşoa este făcută din ameste de legume, dar cu condiment special cu aromă de peşte. Se foloseşte în supe, tocăniţe şi kimchi.

foto

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *