Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Ceaiul este una dintre cele mai consumate băuturi în Asia. Există o întreagă cultură creată în jurul consumului de ceai, iar fiecare zonă geografică are propria tradiţie legată de acesta.

Cultura ceaiului se referă la modul în care ceaiul este preparat şi consumat, la modul în care oamenii interacţionează cu ceaiul şi la caracteristicile ceaiului. Pentru a face ceaşca de ceai perfectă, se amestecă diferite tipuri de ceaiuri şi se fierb un număr de minute definite şi la o temperatură exactă. O ceaşcă de ceai este servită în cadrul întâlnirilor, evenimentelor şi a familiei.

Ceaiul în China

ceaiul in china

foto

De peste 2000 de ani, chinezii au descoperit importanţa ceaiului şi beneficiile consumării acesteia. De asemenea, consumarea ceaiului a devenit o artă nobilă şi graţioasă, iar ustensilele folosite au devenit parte din ceremonie. Cele mai consumate ceaiuri sunt ceaiul verde, ceaiul negru, ceaiul wulong, ceaiul compresat şi ceaiul parfumat, fiind consumate atât calde, cât şi reci.

Ceaiul în Japonia

ceaiul in japonia

foto

Ceaiul a fost adus în Japonia din China, în timpul secolului al nouălea, de către un călugăr buddhist călător. Japonezii au integrat perfect consumul ceaiului în ritualurile lor zilnice, acesta fiind consumat la evenimente importante, întâlniri şi în cadrul familiei. Ceaiul verde este cel mai consumat soi în Japonia, care se bea alături de numeroase preparate tradiţionale precum sushi, sashimi şi tempura. Alte ceaiuri des consumate sunt ceaiul de orz, ceaiul de hrişcă şi ceaiul de hortensie.

Ceaiul în India

ceaiul in india

foto

Ceaiul în India este consumat atât la micul dejun, cât şi la cină. Cel mai consumat soi este ceaiul negru, care este amestecat cu lapte, zahăr şi condimente precum ghimbir, cardamom, piper negru şi scorţişoară, fiind servit sub numele de masala chai. Ceaiul se serveşte la toate ocaziile, iar de multe călătorii pot găsi pe marginea drumului  mici standuri unde se pot opri pentru o pauză de ceai. Criteriile după care se judecă un ceai negru în India sunt: tărie, parfum şi aromă.

Ceaiul în Thailanda

ceaiul in thailanda

foto

Ceaiul thailandez este cunoscut şi sub denumirea de ceai rece thailandez, fiind făcut din amestecul ceaiului negru cu anason, colorant alimentar roşu şi galben şi alte condimente. Se îndulceşte cu zahăr sau lapte condensat şi se serveşte rece.

Reka

Reka

Reka este o persoană mereu în dezvoltare. O plictisește plictiseala și vrea mereu să facă ceva noi și să descopere un subiect bun. A terminat un Master în Relaţii Publice, dar şi-a continuat visul de a deveni scriitoare. Speră ca într-o zi să își publice cartea, care e în curs de finalizare.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *