Search
Generic filters
Exact matches only

Cum să alegi un service auto de încredere?

service auto

O mașină reprezintă o investiție serioasă pentru tine și familia ta. Indiferent de motivul pentru care ai achiziționat una, trebuie să ai grijă de ea și să încerci să reduci cât mai mult costurile de întreținere ca să te poți bucura timp îndelungat de beneficiile pe care ți le oferă. Pe lângă conducerea preventivă și întreținerea corespunzătoare, faptul că o duci de fiecare dată la un service autorizat pentru unele reparații și inspecții poate să prelungească viața mașinii. Dar cum găsești un service de încredere? Firma Badsi, un service auto din București, ne oferă câteva sfaturi:

  1. Cere recomandări de la familie și prieteni

Cel mai simplu mod este să întrebi persoanele în care ai încredere. Apelează la prieteni și familie, în special la cei care au avut probleme cu mașina și au fost mulțumiți de felul în care a fost reparată. Nu ezita să pui toate întrebările pe care le ai cu privire la service-ul auto recomandat.

  1. Interesează-te de certificările avute

Este important ca persoana care se va ocupa de mașina ta, pe mâna căreia o vei lăsa, să fie un bun cunoscător al domeniului. Până la urmă, nu vrei ca cineva fără experiență să se apuce să desfacă motorul și să nu știe să îl asambleze la loc.

  1. Inspectează zona de lucru

Prima impresie contează chiar și la o firmă. Dacă vezi că spațiul de lucru este dezordonat, iar personalul nu este profesional, ar trebui să mergi la următorul. Curățenia și ordinea pot fi un factor hotărâtor în alegerea ta.

  1. Pune întrebări

Sunt multe lucruri legate de mașină pe care nu ai cum să le cunoști. Pune întrebări, chiar și din curiozitate, pentru a afla mai multe despre probleme tehnice care pot să apară sau despre eventuale probleme pe care le poți întâmpina. Cere recomandări cu privire la întreținerea mașinii și construiește o legătură cu personalul.

  1. Cere transparență

Transparența modului de lucru este importantă atunci când vrei să alegi un service de încredere. Cel mai indicat este să existe o sală de așteptare de unde să poți vedea cum se lucrează la mașina ta. La final, mecanicul ar trebui să îți prezinte piesele defectate și să îți explice cum s-au defectat. De asemenea, nu uita să discuți deschis asupra sumei pe care va trebui să o plătești la final, cu cât îți este prezentat mai bine prețul pentru fiecare problemă în parte, cu atât mai bine.

Acum că știi cum să alegi un service auto de încredere, îți oferim câteva sfaturi cu privire la pregătirea mașinii pentru service.

  1. Spală mașina

Nu este plăcut pentru nimeni să stea sub o mașină plină de noroi care poate cădea în orice moment. Spală mașina atât în interior, cât și la exterior înainte să mergi cu ea la service pentru ca mecanicul să nu trebuiască să facă o muncă în plus de care ești tu responsabil.

  1. Golește mașina de obiecte de valoare

În funcție de unde se află defectul, mașina ta va fi golită de obiecte. Nu lăsa niciodată acte importante, bani sau obiecte de valoare în ea, deoarece nu știi niciodată cum vor fi acestea depozitate.

  1. Ia cu tine facturile din trecut

Probabil că nu mai ai facturile de la reparațiile anterioare, însă este recomandat să ai măcar notate undeva ce s-a mai lucrat la mașină și ce probleme a avut. În acest fel, îi ușurezi munca mecanicului și nu va trebui să pierzi vremea gândindu-te care au fost problemele anterioare.

  1. Fii atent tot timpul la mașina ta

Respectă recomandările date de producător, spal-o de fiecare dată când se murdărește, fă-i o mică inspecție înainte să pornești la drum și fii atent la toate sunetele pe care le scoate. Dacă auzi zgomote mai ciudate, ține minte în ce condiții s-au produs acestea, ca să le poți relata mecanicului tău.

Tu cum îți alegi service-ul auto?

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *