logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cum să te trezești mai odihnit de dimineață (II)

Odihna este esențială pentru orice persoană, însă mulți dintre noi nu reușesc să aibă parte de o odihnă de calitate din varii motive. Câteva dintre metodele necesare pentru un somn „productiv” și care dau rezultate au fost evidențiate în prima parte al acestui articol, restul vor putea fi consultate în rândurile de mai jos:

1. Exerciții fizice de dimineață

La prima vedere, nu prea par să aibă nicio legătură exercițiile fizice de dimineața cu ceea ce se întâmplă în timpul somnului, nu e așa? Lucrurile nu stau întru totul în acest fel, deoarece o rutină bine definită de exerciții care se vor efectua în fiecare zi la aceeași oră, ne va face să ne trezim pregătiți pentru așa ceva și să adormim mult mai ușor.

2. Mănâncă fructe

O cantitate mică de carbohidrați înainte de mersul la culcare îți va ajuta corpul să producă melatonină. Poți încerca niște fructe precum grapefruit-ul, portocalele sau orice altceva pentru că vei adormi mai ușor.

3. Bea ceai

Fără zahăr, fără cafeină. Menta sau teiul sunt ideale deoarece ne ajută să ne relaxăm la sfârșitul zilei, iar teiul ne induce și o stare de somnolență accentuată.

4. Nu amâna alarma

Amânarea alarmei este unul dintre cele mai neproductive obicieuri pe care le poate avea o persoană. Probabil vei sta până târziu în fiecare noapte deoarece știi că vei amâna alarma de cel puțin cinci ori până când te vei ridica din pat. Din această cauză, vei sări peste micul dejun, vei fi obosit/ă și nu vei avea randamentul de care ai avea nevoie pentru a te achita de sarcinile zilnice. Încearcă să te trezești de la primul semnal al alarmei pentru că, astfel, vei avea siguranță că la sfârșitul zilei vei fi cu adevărat obosit și vei merge la somn mai devreme. Până la urmă vei începe să te adaptezi și vei vedea că odihna ta va căpăta mai multă calitate.

5. Bea apă înainte de culcare

Un pahar este îndeajuns pentru ca organismul tău să aibă capacitatea să se detoxifieze mai bine atunci când dormi. De asemenea, un astfel de obicei este de ajutor pentru că te rehidratează și îți ajută digestia. Beneficiile unei odihne de calitate nu sunt deloc neglijabile și rezultatele se vor vedea cât de curând în toate domeniile vieții tale.

Tu ce metode folosești pentru a te trezi mai odihnit de dimineață?

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.