logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cum să te trezești mai odihnit de dimineață (I)

Diminețile sunt, pentru unii oameni, în topul celor mai mari probleme, unii dintre noi putând dezvolta chiar și fobii pe tema aceasta. Dacă te chinui în fiecare dimineață să te dai jos din pat, amâni alarma la nesfârșit și ești somnoros și obosit până la orele târzii, atunci poate că a sosit timpul să faci o mică schimbare în stilul tău de viață. Lipsa exercițiilor fizice, dieta de slabă calitate, uitatul la televizor sau la calculator până la orele târzii ale nopții te-au făcut să îți dai ritmul circadian peste cap și să suferi de una dintre cele mai comune afecțiuni din lumea modernă, insomnia.

1. Tratează patul ca pe un loc de reîncărcare

Poate sună ciudat, dar în definitiv, patul a fost creat pentru ca oamenii să doarmă și să își reîncarce bateriile pentru o nouă zi. Patul tău este acolo pentru a te ajuta să te odihnești în cât mai puțin timp posibil. Renunță la obiectele de lângă pat care ar putea să îți distragă atenția de la somn și care te-ar putea costa câteva ore bune de somn. Lasă la o parte tableta, telefonul și închide televizorul cu cel puțin o oră înainte de a merge la somn. Productivitatea cere sacrificii, însă recompensa e pe măsură. În plus vei deveni mai odihnit, vei vedea. Nu trebuie să îți faci un obiectiv din a dormi cât mai mult, ci de a dormi cât mai bine și de a ne odihni destul.

2. Renunță la zahăr

Da, știm cu toții că zahărul nu e bun, însă chiar dacă nu îl consumăm ca atare, avem „grijă” să ne luăm porția din sucurile din comerț sau din diferite dulciuri. Chiar dacă nu poți renunța deodată la zahăr, poți face un efort și să înjumătățești măcar cantitatea pe care o ingerezi în fiecare zi. Evită, pe cât posibil, să consumi produse dulci înainte de culcare pentru că vei avea parte de o doză de energie care te va agita și nu vei reuși să dormi foarte bine.

3. Renunță la cafeină/cafea

O astfel de schimbare cere destul de mult timp de adaptare, astfel că va trebui să ne obișnuim treptat cu ea. Va fi greu la început, dar rezultatele vor apărea ușor, ușor fără ca noi să ne dăm seama. Odihna noastră va fi de o calitate mai bună, chiar dacă la prima vedere ni se va părea că vom avea parte de dimineți groaznice. În cazul în care ești un băutor înrăit de cafea, ai face bine să consumi maxim 2 cești mici pe zi și niciuna mai târziu de ora 17, în caz contrar este foarte posibil să ai parte de probleme atunci când vrei să adormi. Sucurile carbogazoase sunt contraindicate și ele, așadar nu ar fi bine să încerci să schimbi cafeaua pe așa ceva, pentru că efectele vor fi mai nocive pentru tine.

Totul este să încercăm astfel de lucruri pe propria piele pentru a găsi o soluție la nevoia de a avea parte de mai multă odihnă.

Tu ce faci pentru a te trezi mai odihnit de dimineață?

Citește și partea a doua. 

Citește și despre două modalități de a scăpa de calorii de dimineață.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *