logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Sfaturi pentru a nu sări peste micul dejun

Micul dejun este vital pentru o bună funcționare a organismului nostru. Cu toate acestea, se întâmplă de foarte multe ori să sărim peste servirea mesei de dimineață, din varii motive, mai mult sau mai puțin plauzibile. În cele ce urmează, le vom enumera pe cele mai comune astfel de motive și vom propune câteva soluții pentru a le putea evita.

„Nu am timp să mănânc”

Prima problemă de care ne putem lega este timpul, care ne lipsește cu desăvârșire dimineața. Deși există soluții, cum ar fi rețetele rapide sau acelea care nu necesită gătire, lipsa timpului se află în continuare pe primul loc în lista motivelor pentru care oamenii sar peste micul dejun. Dacă nu ai deloc timp într-o zi, să servești micul dejun, atunci ia niște fructe sau un sandviș cu tine și mănâncă în timp ce mergi la muncă, școală sau oriunde ai de mers.

O altă opțiune este să îți pregătești micul dejun în seara anterioară. Asftel, vei putea savura prima masă a zilei, fără să sacrifici din timpul pe care l-ai alocat somnului.

„Nu îmi este foame când mă trezesc”

O altă problemă des întâlnită este cea în care unii oameni se trezesc dimineața fără senzația de foame. Motivul pentru care aceasta întârzie să apară poate fi datorită unei cine sau gustări târzii sau prea copioase. Este recomandat ca ultima masă a zilei să fie consumată cu cel puțin două ore înainte de ora de culcare. Astfel, organismul poate digera așa cum trebuie alimentele consumate, iar ritmul metabolic nu este afectat. Micul dejun este considerat important tocmai datorită perioadei de somn în care corpul nu primește niciun nutrient. Corpul nostru va avea nevoie cu siguranță de mâncare pentru a-și reveni după perioada în care a fost privat de hrană, astfel că servirea unei mici mese în primele ore a dimineții este un obicei sănătos.

„Nu îmi plac mâncărurile de mic dejun”

Pentru unii, singura piedică în a consuma micul dejun este faptul că nu le plac preparatele clasice de mic dejun. Însă, adevărul e că nu există un aliment cu adevărat perfect pentru micul dejun. Așadar, este important să mănânci, nu ce anume mănânci. Alege acele alimente care îți satisfac gusturile și te fac să vrei să consumi micul dejun în fiecare dimineață.

Prin urmare, soluții pentru a consuma puțină mâncare înainte să îți începi ziua există. Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că găsești soluția potrivită pentru tine. Iar dacă vrei să ai o masă sănătoasă dimineața, apelează la acele alimente care te ajută să obții asta, prin cel mai plăcut mod.

Tu încerci să mănânci în fiecare zi micul dejun?

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *