logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Anul Nou pe glob – tradiții și superstiții

Anul Nou este sărbătorit cu mare entuziasm pe tot globul. Anul Nou marchează o tranziție: sfârșitul unei etape și începutul unui an nou. Acesta este sărbătorit în diferite moduri în funcție de tradiția, cultura și superstițiile fiecărei țări.

  • România – în țara noastră, tradiția spune că în ultima zi din an, trebuie să ne plătim toate datoriile. Altfel, tot anul ce urmează vom fi datori. O altă superstiție spune că prima persoană care ne va trece pragul în prima zi a noului an, trebuie să fie un bărbat. Acesta ne va aduce noroc pentru tot anul nou. Tradiția spune că la tranziția dintre ani, este bine ca fiecare dintre noi să avem bani în buzunar. Astfel, anul ce va urma va fi foarte prosper. O altă tradiție din prima zi din an spune că aruncarea gunoiului sau măturarea casei înseamnă alungarea norocului. Una dintre cele mai cunoscute tradiții, practicată nu doar în România, spune că punerea unei dorințe la miezul nopții, va deveni realitate.
  • China – vopsirea în culoarea roșie a ușii de la intrarea în casă va aduce noroc și fericire familiei.
  • Brazilia – consumarea lintei semnifică bogăție și prosperitate. Brazilnienii pregătesc mâncare pe bază de linte. În prima zi a Noului An tradiția lor spune că este de bun augur să fii îmbrăcat în albastru și alb.
  • Italia – superstiția spune că în noua zi din an trebuie aruncate toate lucrurile vechi și nefolositoare. În acest mod, italienii renunță la trecut și pășesc cu încredere spre un nou început.
  • Japonia – în prima zi a noului an japonezii vizitează templurile și se roagă. Clopotele templelor bat de 108 ori pentru îndepărtarea răului.
  • Spania – la miezul nopții, spaniolii mănâncă 12 boabe de struguri. Această tradiție este considerată aducătoare de noroc.
  • Statele Unite ale Americii – în SUA, în 1 ianuarie se consumă fasole neagră. Tradiția spune că persoanele care o consumă vor avea parte de mult noroc.
  • Grecia – conform superstiției în prima zi a noului an aceștia joacă cărți și alte jocuri în care se aruncă zarurile. Tradiția spune că în această zi oamenii trebuie să participe la activități care implică norocul.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

One Response

  1. Anul acesta intentionat am tinut toate superstitiile,am planificat totul in cel mai mic detaliu. A fost mai mult o distractie pentru mine si iubitul meu si ne-am distrat grozav cu asta. Deja rezultatele se vad,pana acum am avut parte doar de bucurii :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *