logo
Generic filters
Exact matches only

Idei pentru o dimineață altfel (II)

Sursă foto: dreamstime.com

Articolul precedent a prezentat numai o parte din lucrurile pe care le putem realiza pentru a avea parte de o dimineață altfel.

Dacă ne dorim cu adevărat putem face o mulțime de schimbări în rutina noastră matinală care ne vor schimba radical modul în care ne începem dimineața și felul în care ni se va desfășura restul zilei.

Iată alte câteva idei care ne vor aduce multe beneficii în cazul în care le vom pune în practică:

1. Mănâncă micul dejun

Micul dejun este deosebit de important pentru orice om, mai ales pentru faptul că ne dă energie încă de la prima oră a dimineții. Corpul nostru tânjește după hrană dimineața, așadar ar fi bine să îi dăm ceea ce are nevoie, ținând în același timp cont de câteva lucruri elementare. Mâncarea pe care o consumi trebuie să fie cât mai naturală și cât mai puțin procesată pentru a beneficia din plin de un aport nutritiv de calitate.

2. Uită-te la ceva motivațional

Unii oameni de succes caută încă de dimineață câte un citat motivațional sau se uită la un videoclip care să îi facă să se motiveze și mai mult pentru a îndeplini toate lucrurile pe care le au de realizat.

3. Scrie un jurnal

Da, probabil nu e pentru oricine acest sfat, însă cei care vor încerca să țină un jurnal personal vor vedea că problemele lor vor putea fi rezolvate mai ușor, vor reuși să gândească mai clar și să se înțeleagă mai bine.

4. Exerciții fizice

Dacă îți începi ziua cu zece flotări sau genoflexiuni vei observa că te vei trezi aproape instant pentru că sângele îți va fi pus în mișcare. Știi și tu că sportul este bun pentru tine, așadar îl poți încerca în fiecare dimineață, vei vedea ce bine îți va prinde.

5. Fă-ți patul

Poate că sunt unii dintre noi care au această îndeletnicire matinală însă tot la fel de mulți lasă patul pregătit pentru tura de somn care va urma seara. Pe undeva e logic, dacă tot va urma încă o noapte de somn, de ce să mai fac patul?

Charles Duhigg, autorul cărții „Puterea obiceiurilor” spune că obiceiul de a face patul este deosebit de important pentru că ne va ajuta să fim mai fericiți, mai productivi și mai buni atunci când dorim să ne încadrăm într-un buget. Poate că aceste lucruri par a nu avea cine știe ce legătură între ele, însă adevărul este cu totul altul.

Obiceiurile noastre ne definesc personalitatea în majoritatea cazurilor, iar câteva obiceiuri bune încă de dimineață ne pot schimba în bine viața, așadar ar fi păcat să nu încercăm să întegrăm ceva nou în rutina noastră zilnică.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *