Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
femeie-fericita
femeie-fericita

5 obiceiuri de week-end pentru o săptămână prolifică

Există oameni care consideră weekendul fie ca pe o oază de scăpare, la munte sau la mare, fie ca pe o perioadă prielnică pentru cât mai mult somn și odihnă. Cu toate acestea, există și un al treilea timp de oameni, anume aceia care își ajustează obiceiurile de weekend în așa fel încât rezultatul să fie ce scontat. Dacă ești în căutare de idei pentru o săptămână prolifică, ține minte următoarele puncte de plecare pentru a le transforma în obiceiuri, respectiv:

Trezește-te de dimineață

CEO-ul Disney, Robert Iger, nu este singurul din categoria sa care pretinde că se ridică din pat la ora 4.30 în fiecare dimineață. Oamenii de succes nu stau în pat până la ora 14 în fiecare duminică, datorită faptului că sunt conștienți de capacitatea creierului nostru de a procesa informația cel mai rapid în primele patru ore după trezire.

Creionează un plan

Filosoful Benjamin Franklin se întreba în fiecare dimineață „ce bine aș putea face azi?”. Astfel, succesul se măsoară în obiective zilnice, iar weekendurile nu fac excepție de la regulă. Bineînțeles, acestea pot reprezenta o perioadă de odihnă și reculegere, în schimb lenea nu este o opțiune, motiv pentru care un plan cu un scop bine delimitat este alegerea perfectă.

Nu lucra pe mai multe planuri

Timothy Ferris considera că multitasking-ul este extrem de tentant pentru a maximiza productivitatea din week-end, prin planificarea fiecărui minut din zi și realizarea mai multor lucruri în același timp. Cu toate acestea, recomandarea lui survine pentru setarea unui număr maxim de două sau de trei obiective pe zi, pentru a fi siguri că le putem realiza într-un mod productiv.

Rămâi activ

Anna Wintour, redactorul-șef al revistei internaționale Vogue admite faptul că joacă tenis cel puțin o oră în fiecare zi. Un organism activ este imperios pentru a avea o minte activă, iar în ceea ce privește organizarea, weekendurile nu fac excepție.

Prioritizează, pentru a vedea ceea ce este important

Steve Jobs, fondatorul Apple, obișnuia să folosească weekendurile pentru a realiza totalitatea lucrurilor mici de-a lungul săptămânii pe care nu reușise să le pună în aplicare. Pentru un echilibru perfect, ghidează-te după metode pe care le poți utiliza în așa fel încât să îmbini weekendurile atât cu familia, cât și cu restul lucrurilor pe care le ai de făcut. În acest fel, vei obține o liniște sufletească de care să te bucuri pe tot parcursul săptămânii următoare.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *