Search
Generic filters
Exact matches only

Importanța hidratării pielii

Beautiful girl sitting in a studio with cream
Girl in a studio. Lady with cream. Woman in a gray t-shirt.

Cât de des ai auzit că a bea multă apă este un lucru esențial pentru sănătatea generală? Probabil tot timpul. Dar, stii cât de importantă este hidratarea pentru tenul tau? Indiferent de tipul tău de piele, importanța hidratării nu poate fi subestimată.

 

Ce cauzează o piele uscată?

Deși unele persoane au, în mod natural, un tip de piele uscată, există și alți factori care contribuie la apariția uscăciunii. Acești factori includ schimbările de sezon, iritanți ai mediului sau chiar utilizarea produselor dăunătoare care elimină umiditatea de pe față.

În plus, pe masură ce îmbătrânești și corpul tău încetinește producerea multor substanțe benefice care ajută în mod natural să iți menții fața hidratată, pielea uscată iși va arăta cu siguranță semnele.

Ceramidele constituie bariera naturala de umiditate a pielii, iar pe masură ce îmbătrânim, acestea sunt expuse la apă ți la lumina soarelui. Astfel, ceramidele scad și pielea începe să prezinte semne de uscăciune și în cele din urma…apar ridurile. De aceea, pe măsură ce îmbătrânești, devine din ce in ce mai important să te asiguri că iți vei trata pielea cu o doză suplimentară de hidratare.

 

De ce ar trebui să acorzi o mai mare importanță hidratării?

Din punct de vedere estetic, un ten hidratat arată mai plin de viață, sănătos și tineresc. Având o față hidratată adecvat, va ajuta la îmbunătățirea elasticității pielii, ceea ce va reduce aspectul ridurilor.

În plus, pielea hidratată ajută și la combaterea excesului de sebum. Poate parea surprinzator, dar pielea deshidratată produce mai mult ulei, deoarece compensează lipsa de umiditate. De multe ori pentru a combate excesul de ulei, unele persoane consideră că cea mai bună soluție este folosirea unor produse care usucă pielea (folosind agenți de uscare și curățare dure pe fața lor), ceea ce este o concepție comună complet eronată. Acest lucru duce adesea la un ciclu problematic pe termen lung, care ar fi putut fi tratat cu ușurință.

Pielea deshidratată este, de asemenea, mai puțin rezistentă la iritanții de mediu. Când pielea ta este complet hidratată, este capabilă să lupte și să elimine toxinele mai eficient, deoarece celulele tale obțin cantitatea maximă de hidratare de care au nevoie pentru a funcționa la maxim.

 

Ce poți face?

În primul rând, consumul unei cantități adecvate de apă in fiecare zi este primul pas către menținerea unui ten hidratat si sănătos. Experții spun că ar trebui să bei cel puțin opt pahare, sau doi litri de apă pe zi.

Cu toate acestea, chiar dacă bei multă apă în fiecare zi, pielea ta are încă nevoie de un plus de umiditate. Acest lucru implica stabilirea unei rutine zilnice prin utilizarea unor produse pentru ingrijirea pielii. Nu știi de unde sa începi? TIS Farmaceutic vine în ajutorul tău cu o gamă largă de produse, atât pentu hidratarea pielii, cât și pentru multe alte scopuri cum ar fi îngrijirea și tratarea anumitor afecțiuni.

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *