Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
loredana_chidean_1
loredana_chidean_1

[Interviu] Chidean Loredana: „O fotografie reușită surprinde zâmbete”

Loredana este fotograf de meserie, dedicată și pasionată în tot ceea ce face. Viața de zi cu zi și-o petrece relaxându-se, fără a lipsi plimbările prin natură. Îi place să fie înconjurată de oameni minunați, de aceea își petrece mult timp în preajma prietenilor și a familiei.

 

  1. Când ți-ai descoperit pasiunea pentru fotografie?

Pasiunea pentru fotografie am descoperit-o din adolescență când făceam fotografii prietenilor mei, pe ambele părți ale aparatului. De atunci am făcut-o din pasiune, însă nu mă gândisem că asta va fi job-ul meu. Datorită lor, am primit multe solicitări din partea oamenilor pentru a participa la evenimentele lor private. La început nu voiam să iau bani deoarece îmi plăcea enorm ceea ce făcea, ulterior mi-am deschis un business. Inițial lucram într-un alt domeniu iar în paralel făceam și poze, astfel că mi-am câștigat primii bani din fotografie făcând portrete elevilor și studenților. Lucram intens însă nu simțeam acel stres și nici nu eram obosită chiar dacă eram foarte solicitată, așa mi-am dat seama că asta este exact ce vreau să fac.

  1. Ce înseamnă pentru tine o fotografie reușită?

Pentru mine o fotografie perfecta e una care transmite emoția oamenilor. În primul rând, fericirea lor e cea care mă activează și îmi dă și mie o energie pozitivă. Cele mai intense emoții sunt cele pe care le transmit părinții și bunicii la nunți. Pot spune că elementul care se regăsește în fiecare fotografie reușită este zâmbetul oamenilor.

loredana_chidean_14
Sursa foto: Chidean Loredana
  1. Care este segmentul de vârstă cu care poți lucra cel mai bine? De ce?

Nu exista un segment de vârstă potrivit, e foarte important ca oameni cu care lucrez sa fie relaxați și sa își poată exprima fericirea/bucuria și trăirea din acel moment natural. Cel mai bine lucrezi cu oamenii care interacționează și sunt deschiși la propunerile și sugestiile pe care le fac. În mod special apreciez fericirea copiilor mici, de un 1 an și a tinerilor.

loredana_chidean_13
Sursa foto: Chidean Loredana
  1. Care sunt cele mai reușite fotografii ale tale? De ce le consideri așa?

Cele mai reușite fotografiile ale mele sunt atunci când am o lumina perfectă, ori raze de lumini cu care să mă joc, ori golden hour (fiind ultima oră din zi). E despre acea oră a zilei care surprinde emoția cel mai bine și aura respectivă pune în valoare caracteristicile atât fizice cât și psihice ale fiecăruia. Sunt cele mai reușite pentru că sunt diferite, unice și autentice.

loredana_chidean_15
Sursa foto: Chidean Loredana
loredana_chidean_16
Sursa foto: Chidean Loredana
  1. Ce efecte a avut pandemia în activitatea ta?

Pandemia pot sa zic că m-a afectat total, pe o perioada destul de îndelungată, dar după pandemie a început ușor ușor să reîncep cu mici evenimente în familie și ședințe foto de familie sau cuplu. Oamenii au fost sceptici când a fost vorba de fotografii pe perioada pandemiei, ceea ce e și normal însă am primit cereri după relaxarea măsurilor. Chiar dacă o să mai existe o altă perioadă asemănătoare, o să-mi desfășor activitatea respectând măsurile de siguranță și oferind certitudinea clienților că totul o să fie bine.

  1. Cum te-ai adaptat la situația din piață?

În pandemie nu am avut de lucru, deloc. Am luat o singura ședința unei familii, clienți vechi dar îndeplinind toate măsurile de siguranță impuse. Acasă, m-am folosit de toate obiectele pe care le aveam și am început să fotografiez fiecare colț al casei. Totodată, mi-am lărgit nișa domeniului și am pus bazele altor servicii precum fotografii de business, domeniu cu care nu eram foarte familiarizată înainte. Printre acestea, am experimentat alte tipuri de fotografii cu oameni iar rezultatele au avut un efect interesant din mediul online.

loredana_chidean_12
Sursa foto: Chidean Loredana
  1. Care sunt planurile de după pandemie?

Planurile de după pandemia sunt de a face cât mai multa reclama în business și de a avea venituri și din alte părți în caz de o alta pandemie. Pandemia a fost totodată și o oportunitate să învăț noi tehnici de fotografiere, precum și să-mi îndrept atenția și spre alte ramuri. Acum, tot ce fac este să progresez și să mă dezvolt pe aceste noi niște.

  1. Ce mesaj ai pentru oamenii care ne citesc?

Oamenilor care ne citesc le transmit sa fie optimiști, să nu renunțe la evenimentele frumoase din viața lor chiar dacă acestea vor fi în număr mai restrâns și sa tina cont de masurile de protecție.

Facebook: fotografiedenuntacluj

Facebook: newborncluj

Site: loredanachidean.com

Cover - Sursa foto: Chidean Loredana
Picture of Larisa Mureșan

Larisa Mureșan

Continuă să țintești tot mai sus. Cu eleganță și ambiție!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *