Vinul de mure este o băutură delicioasă, cu o mulțime de beneficii vindecătoare pentru sânge și intestinul inferior. Aceasta a fost băutura alcoolică preferată la mijlocul secolului al XIX-lea în America de Nord, deoarece strugurii nu erau încă stabiliți în partea Vestică și Central-Vestică a țării.
Cei de la Domeniul Vultureni au decis să extindă gama de produse cu vinul de mure, astfel încât clienții să se poată bucura de varietatea acestor fructe delicioase, prezente cu cele mai bune calități într-o sticlă de vin aromată.
- De ce mure?
Fructele de murele sunt foarte cunoscute, cu toate acestea, majoritatea oamenilor obișnuiesc să le consume proaspete sau în gemuri. La fel ca majoritatea fructelor de pădure, murele au nenumărate calități pentru sănătatea și tonusul corpului și a minții noastre. Oferim clienților noștri fructe de cea mai bună calitate, culese din plantația noastră și transformate într-o băutură alcoolică delicioasă.
- De unde provine vinul de mure? Care este originea lui?
Conform mitologiei grecești, murele era un tufiș divin, în ale căror fructe roșii închise s-a adunat sângele vărsat al titanilor, în lupta lor cu zeul suprem Zeus. În asta au crezut înțelepții vindecători Theophrastus și Avicenna când au folosit mure sălbatice pentru a trata boli biliare, anemia, boli de ficat și de inimă.
Unele tradiții sugerează că murele sunt reprezentative pentru sângele lui Hristos. Unii cred, de asemenea, că coroana de spini care a fost așezată pe capul lui Hristos pentru răstignirea lui a fost făcută din crenguțe de mure (planta).
- Care sunt beneficiile acestuia?
La fel ca si coacăzele negre, acestea împachetează în boabele lor minuscule multă. Murele sunt o sursă de vitamina C, care îți stimulează sistemul imunitar și te protejează de boli. Antocianinele conferă acestor fructe culoarea lor albastră distinctă. Acești pigmenți sunt de asemenea antioxidanți puternici, care vă pot proteja împotriva cancerului, pierderilor de memorie și efectelor îmbătrânirii. Vinurile de mure păstrează aceste substanțe chimice benefice. Un studiu a arătat că antocianinele (antocieni) din vinurile de mure au redus tensiunea arterială prin relaxarea vaselor de sânge.
Murele au proprietăți antiinflamatorii puternice, apărând organismul dumneavoastră împotriva infecților sau a leziunilor. Cu toate acestea, stilurile de viață moderne duc adesea la inflamații excesive, pe termen lung, din cauza stresului crescut, a activității fizice inadecvate și a alegerilor alimentare nesănătoase.
Murele și produsele rezultate din acestea pot fi incluse în multe tipuri de diete. Deși persoanele care au diete cu conținut scăzut de carbohidrați și ketogene evită adesea fructele, de obicei, pot savura fructe de pădure cu moderație. Cantități liberale de boabe pot fi încorporate în dietele paleo, mediteraneene, vegetariene și vegane. Pentru persoanele care doresc să slăbească, puținele calorii din fructe de pădure le fac ideale pentru a le include în mese, gustări sau deserturi. Singurele persoane care trebuie să evite boabele sunt cele care necesită o dietă cu conținut scăzut de fibre pentru anumite afecțiuni digestive, precum și persoanele care sunt alergice la fructe de pădure.
- Ce efecte pe termen lung are asupra organismului?
Vinul de mure conține compuși numiți procianidine, care s-au dovedit a ajuta la reducerea riscului de boli de inimă. Băutorii de vin roșu moderat, care suferă, de asemenea, de hipertensiune arterială, sunt cu 30% mai puțin susceptibili să sufere un atac de cord decât cei cu aceleași simptome care nu consumă vin roșu. Acestea promovează colesterolul bun și protejează împotriva deteriorărilor iremediabile ale arterei. Vinul conține, de asemenea, salicilat, care este un calmant și, luptă împotriva bolilor de inimă.
Un alt studiu a demonstrat că consumatorii de vin roșu sau de fructe de pădure au o rată a mortalității cu 34% mai mică decât cei care beau bere sau alte băuturi spirtoase. Studiile au arătat că scăderea capacității creierului la consumatorii de vin roșu este mult mai lentă decât la cei care nu beau. Rezultatul a arătat, de asemenea, că consumul de vin roșu diminuează și riscul de cataractă. Persoanele care beau moderat aveau un procent de 32% mai puțin de a dezvolta cataractă.
- Care este perioada cea mai recomandată pentru producerea acestuia?
Murele nu se coacă în același timp, astfel încât perioada de culegere a acestora poate dura de la câteva săptămâni până la o lună. În plantația noastră, această perioadă durează de la mijlocul lunii august până la mijlocul lunii septembrie. Pentru noi, cea mai bună perioadă pentru a face vinul este imediat după ce fructele sunt proaspăt culese. Procesul este lung, însă, astfel, ne asigurăm că toți nutrienții și beneficiile fructelor proaspete sunt utilizate la producerea vinului de mure.
- Cu ce preparate se poate consuma cel mai bine?
Similar cu majoritatea vinurilor din boabe, murea este o împerechere perfectă cu deserturi pe bază de fructe precum mere, pere, smochine și alte tipuri de fructe de pădure. Acest vin va însoți, de asemenea, o tartă de ciocolată sau un mousse bun și va face ca gustul preparatelor să fie mai puternic și mai aromat. Mai mult, acest tip de vin merge foarte bine cu fructe de mare și carne ușoară.
Dacă vinul este ingredientul principal dintr-un sos, cel mai bine este să fie servit cu carne mai grea, precum carnea de vită, carnea de porc sau rața.
- Curiozități despre vinul de mure
- Există aproximativ 375 de specii de mure, care se găsesc în aproape toate părțile lumii.
- Murele au fost percepute de culturile antice ca fiind o plantă sălbatică, iar relatările istorice pentru o cultură din curtea tufișurilor de mure sunt puține.
- Grecii au folosit murea ca remediu pentru guta, iar romanii au făcut un ceai din frunzele plantei de mure pentru a trata diverse boli.
- O mare parte din prima dezvoltare modernă a soiului de mure a fost realizată în Statele Unite, California, în 1880, odată cu lansarea și introducerea Loganberry.
- Există 43 de calorii în 100 de grame de mure.
- 100 de grame de mure întregi conțin 14% din aportul zilnic recomandat de fibre în alimentația unei persoane.
- Murele au fost folosite de femei în timpul muncii pentru a ajuta la ameliorarea durerilor provocate de efort, deoarece au un nivel ridicat de vitamina K, care poate acționa ca un relaxant muscular.
- În Regatul Unit folclorul prevede că recoltarea murelor după 11 octombrie (Old Michaelmas Day) trebuie evitată, deoarece diavolul le-a făcut să putrezească sau să fie otrăvitor prin scuipare sau a făcut alte pagube fructelor.
- Murele conțin cupru care este esențial pentru metabolismul osos. De asemenea, este esențial pentru producerea de globule albe și roșii din organism.