Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
Iacob Bindiu4
Iacob Bindiu4

[Interviu] Iacob Bindiu: „Uităm să trăim simplu”

”iacob bindiu, cu litere mici, dar cu sfat mare – rămâi cu mine în continuare”; în modul acesta a început sute de emisiuni pe la radiouri, pe unde a fost. Are aproape 26 de ani, și este născut în luna Octombrie. Tocmai de aceea iubește toamna, fiind un anotimp de suflet pentru el. Este un iubitor al răsăritului și un vânător al apusului. Îi place deopotrivă cafeaua bună cât și vinul, de care o fi el. În viața de zi cu zi, face pași pentru a deveni o versiune mai bună a lui. Ia fiecare zi ca pe un dar și se bucură cât poate de mult de această călătorie.

  1. Când ți-ai descoperit pasiunea pentru radio?

Pffff.. au trecut ceva ani de atunci… imediat după clasele primare. Prin clasa a 5-a, a început să se simtă „microbul”. Și încă persistă…

  1. Care sunt provocările pe care le-ai avut de-a lungul timpului la radio?

Provocări??!… Să fiu sincer, fiecare cuvânt folosit; fiecare frază rostită; fiecare om întâlnit; fiecare zi. Radioul este o provocare.

Iacob Bindiu2
Sursa foto: Iacob Bindiu
  1. Povestește-ne o amintire plăcută pe care o ai de la radio.

Sunt multe. Am sute de ore de înregistrări. Îmi înregistram fiecare emisie. N-aș putea spune că am una, care să fie mai faină ca cealaltă. Îmi aduc aminte de primele cuvinte spuse în Eter. S-ar putea chiar asta să fie cea mai faină amintire?! 😀

  1. Cum ți-a venit ideea unui podcast?

Ideea de a avea propriul proiect audio a apărut în perioada stării de urgență. Moment în care omenirea lua o pauză, iar omenia începea să devină trend.

Este o idee venită din dragostea pentru România. Nicidecum pentru România cea complicată, ci despre România cea simplificată.

  1. De ce ai ales să faci un podcast despre viața de odinioară de la țară?

Am ales aceste subiecte deoarece mi-am dat seama că în fuga noastră contra-cronometru de a face cât mai multe, uităm de simplitate. Uităm să trăim simplu. Să ne bucurăm de frumosul ce ne înconjoară.

De aceea am ales să dezvolt acest proiect, care unește oamenii prin emoție. Tind să cred că este pentru cei care ascultă, nu doar vorbesc. Așa că, în Pridvorul casei vă poftesc. 😀

Iacob Bindiu2
Sursa foto: Iacob Bindiu
  1. Ce ne poți spune despre Glasu’ din Pridvor?

Glasu’ din Pridvor este acel Podcast altfel. De ce zic asta?

Pentru că vă aduc în prim-plan oameni simpli de la țară, care au povești frumoase de spus. Prin puterea cuvântului și al exemplului, fiecare invitat reprezintă acel Glas.

Episoadele sunt scurte, de maxim 30 de min fiecare. Asta pentru a nu plictisi audiența. Vreau să cred că aceste clipe fiecare le are la dispoziție pentru a se întoarce la fundament.

  1. Cum se pliază munca de acasă pentru ceea ce faci tu?

Hmm… pe mine mă ajută. Am stat puțin în derivă la începutul contextului în care ne aflăm, dar atunci mi-am pus ordine în gânduri și am început să fiu productiv de acasă. Am un calendar și task-uri zilnice de care mă țin… atât cât se poate.

  1. Ce planuri ai pe viitor?

Planuri sunt multe. Unul dintre ele ar fi să ajungă „Glasu’ din Pridvor” cât mai departe. M-aș bucura să avem peste 100.000 de ascultări până la finalul anului.

Restul vedem pe parcurs. 😀

  1. Ce mesaj ai pentru oamenii care ne citesc?

Credeți în Visurile voastre indiferent de vocile celorlalți. Să fiți buni cu voi și în aceeași măsură cu aproapele vostru.  Și… păstrați copilăria în suflet, fiindcă este cea mai prețioasă comoară.

Facebook: glasudinpridvor

 

Află și poveștile altor oameni care lucrează de acasă și o fac cu cel mai mare drag.

Cover - Sursa foto: Iacob Bindiu
Picture of Larisa Mureșan

Larisa Mureșan

Continuă să țintești tot mai sus. Cu eleganță și ambiție!

Comentarii

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *