Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
alexandra-radu-1
alexandra-radu-1

[Interviu] Radu Alexandra: „Un tablou reușit te face să călătorești în timp și spațiu”

Alexandra Radu este o tânără artistă în vârstă de 22 de ani, care și-a descoperit pasiune pentru pictură încă din copilărie. În viața de zi cu zi își împarte timpul între facultate, dans și pictură, lucrând mereu la dezvoltarea părții artistice.

alexandra-radu-2
Sursa foto: Radu Alexandra
  1. Când ți-ai descoperit pasiunea pentru pictură?

Din copilărie pictam și desenam acasă, însă nu era nimic ieșit din comun. Pe la 15-16 ani am început să devin curioasă și să caut informații pe internet, articole cu tips&tricks sau tutoriale pe care să le urmez. Treptat am observat că evoluez tot mai mult cu fiecare pictură și am decis să investesc mai mult timp și energie în asta.

  1. Ce înseamnă pentru tine un tablou reușit?

Un tablou care reușește să capteze atenția privitorului și să-l ducă cu gândul într-un loc îndepărtat. Îmi plac tablourile care transmit emoții pozitive, care te fac să călătorești în timp și spațiu. Raportându-mă doar la tablourile mele, cu cât un tablou redă mai fidel realitatea, cu atât el este mai reușit.

  1. Ce te inspiră atunci cânt pictezi?

Aproape toate tablourile mele sunt inspirate din natură, iar în toate peisajele redate apare o întindere de apă. Mereu am fost fascinată de ideea de a reda apa prin pictură, mi se pare unul dintre cele mai dificile elemente din natură. Un lac poate transmite liniște, calm și căldură în timp ce valurile oceanului transmit agitație, energie și vitalitate. Provocarea cea mai mare pentru mine este să reușesc să surprind prin culori și forme energia pe care o emană locul redat în pictură.

alexandra-radu-15
Sursa foto: Radu Alexandra
  1. Care sunt cele mai reușite picturi ale tale? De ce le consideri așa?

Am 4 picturi pe care le consider cele mai reușite din două motive. Primul este că am reușit să redau imaginile foarte clar, dând aproape iluzia de fotografie, iar al doilea este că fiecare tablou transmite o emoție distinctă.

alexandra-radu-16
Sursa foto: Radu Alexandra
alexandra-radu-13
Sursa foto: Radu Alexandra
  1. Ce efecte a avut pandemia în activitatea ta?

Având mai mult timp, am fost mult mai productivă. Dacă înainte de pandemie mă grăbeam să termin cât mai repede un tablou, principiul după care m-am ghidat în ultima perioadă a fost „calitate, nu cantitate”. Am început să lucrez mai atent, insistând extrem de mult pe micile detalii.

alexandra-radu-14
Sursa foto: Radu Alexandra
  1. Cum te-ai adaptat la situația din piață?

Încă de când am realizat primele tablouri mai reușite, am început să primesc comenzi pentru noi lucrări. Astfel, nu m-am confruntat prea des cu întrebarea „oare ce să pictez?”. M-am adaptat ușor cererilor, învățând să pun pe primul loc dorințele clientului. Totuși, nimic nu se compară cu libertatea totală de a alege ce se va așterne pe pânză. Fiind la început de drum, caut să experimentez și să variez cât mai mult subiectele alese, pentru a descoperi ceea ce mi se potrivește.

  1. Care sunt planurile de după pandemie?

Cred că tuturor ne e greu să ne facem planuri în perioada asta. Nu mi-am stabilit încă un obiectiv bine definit, știu doar că vreau să călătoresc. Nu mă refer la genul de călătorie-vacanță, ci la o experiență de voluntariat, care să îmi permită să petrec un timp mai îndelungat într-un mediu total diferit, să cunosc o cultură nouă și să învăț ceva din asta.

  1. Ce mesaj ai pentru oamenii care ne citesc?

Să se bucure de micile plăceri ale vieții, să-și urmeze pasiunile și să-și iasă cât mai mult din zona de confort.

Facebook: AlexandraRaduArtist

Cover - Sursa foto: Radu Alexandra
Picture of Larisa Mureșan

Larisa Mureșan

Continuă să țintești tot mai sus. Cu eleganță și ambiție!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *