Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Legende ale Bucureștiului: Ambulanța neagră care răpește copii

Cele mai multe orașe din țara noastră sunt învăluite de mistere și legende care atrag și înfricoșează fiecare turist în parte. De mai bine de zeci și sute de ani, acestea circulă pe străzile metropolelor și fac ca o simplă plimbare să fie plină de informații noi, extrem de controversate și complexe. În această categorie se înscrie și capitala României, care abundă în mistere și legende demne de a fi luate în considerare. Astăzi vorbim despre povestea Ambulanței negre care răpește copii și care, pentru mult timp, a reprezentat un mit de temut în special pentru părinți. Rămâi alături de noi și descoperă toate informațiile dorite, pe parcursul rândurilor următoare!

 

Legenda ambulanței negre care răpește copii, prezentată pe scurt

În cazul în care ai ajuns deja în București, știi că miturile urbane sunt aici la ele acasă. Legenda Ambulanței negre care răpește copii face încă ocolul orașului, fiind de actualitate și captând atenția fiecărui turist. La origine, mitul ambulanței groazei este împrumutat din străinătate, unde această legendă este mult mai înfricoșătoare.

În țara noastră, poveștile cu Ambulanța neagră și-au făcut, pentru prima oară apariția, în jurul anilor 1970. Ulterior, legenda a fost reactivată și reprezintă motivul pentru care unele persoane părăsesc casa cu teamă, având în gând faptul că Ambulanța neagră este reală și face victime la orice oră.

Potrivit legendei, motivul pentru care sunt răpiți copii este reprezentat de necesitatea de prelevare de organe. Astfel, aceștia sunt utilizați pentru recoltare organelor și vânzarea acestora pe piața neagră. Mai mult decât atât, acest mit este activat o dată la câțiva ani, fiind mult mai amplificat cu ajutorul rețelelor de socializare.

 

Cât de veridică este legenda Ambulanței negre care răpește copii?

În timp ce părerile sunt împărțite, pentru a stabili veridicitatea mitului, este esențial să ne orientăm către aspectele și faptele clare. Astfel, în trecut, au apărut poze care înfățișează o veritabilă ambulanța neagră și în jurul cărora au fost construite diverse povești. În realitate, aceste poze aparțineau SRI, însă acest detaliu era omis din explicații. Cu toate acestea, psihoza a fost alimentată în mod constant, motiv pentru care instituțiile statului au ajuns la necesitatea să ofere asigurări cu privire la faptul că legenda Ambulanței negre nu are un fundament real.

În același timp, din pricina psihozei colective, cei mai mulți dintre conducătorii de dubițe s-au aflat în situații deloc plăcute, fiind agresați de diverși oameni pe motiv că aceștia fac parte din poveștile cu Ambulanța neagră care răpește copii.

În trecut, înainte de anul 1989, era utilizată o variantă diferită a legendei, respectiv ideea conform căreia aceasta era condusă și utilizată de sectanții care furau sângele oamenilor. În zilele noastre, legenda Ambulanței negre care răpește copii s-a extins în toate orașele din țara noastră, provocând adevărate atacuri de panică în diverse localități, cum este Bacău. În această categorie se înscrie poveste a doua adolescente dintr-o localitate din apropierea Bacăului, unde acestea au fost răpite, ucise și folosite pentru recoltarea de organe. Ulterior acestei proceduri, cadavrele lor au fost inserate în saci alături de o sumă de bani și un bilețel, pe care scria faptul că acești bani sunt pentru o înmormântare creștinească. Cu toate acestea, nici până la acest moment nu se cunoaște care este veridicitatea poveștii, întrucât au fost povestite variante extrem de diverse, ceea ce face ca întreaga relatare să fie considerată o veritabilă legendă.

 

Există dovezi cu privire la existența Ambulanței negre în alte state?

Dat fiind faptul că legenda Ambulanței negre care răpește copii nu se limitează doar la țara noastră, ci a fost împrumutată din străinătate, există zvonuri și dovezi variate cu privire la existența acesteia. Astfel, în Kosovo, India și Africa au fost răpiți oameni pentru prelevarea organelor și punerea acestora spre vânzare pe piața neagră. Cu toate acestea, modul de lucru nu era similar cu ceea ce știm despre Ambulanța neagră, respectiv persoanele nu erau luate din stradă de mașini.

O legendă similară circulă în Europa de Est încă din anii 1960, care prezintă o „Volga Neagră” condusă de diferiți oameni. Printre aceștia se numără preoți, evrei, călugărițe, sataniști și vampiri. Cele mai multe dintre țările în care această legendă s-a extins cu succes au fost în Rusia, Cehoslovacia, Polonia, Mongolia, Ungaria, Belarus și Ucraina. Potrivit acestui mit, Volga răpea copiii în vederea prelevării sângelui acestora. Cei care se bucurau de el erau anumiți oameni bogați din Occident sau chiar arabi care sufereau de leucemie. Cu ajutorul acestui sânge, aceste persoane ajungeau să se simtă mai bine și să scape mult mai ușor de boală.

Pe parcursul timpului, legenda a fost reactivată deseori de poliția secretă poloneză, care a construit povestea Mercedesului negru, utilizat pentru răpirea adulților și prelevarea organelor acestora. De îndată ce procedura era finalizată, aceștia erau lăsați să moară. În realitate, mitul era construit pe baza unor răpiri reale, orchestrate de către agenții de informații polonezi, prin intermediul căruia erau mascate toate ilegalitățile folosind o simplă legendă urbană.

Legenda Ambulanței negre care răpește copii face ocolul țării noastre, fiind extrem de pregnantă în special în marile orașe. Chiar dacă nu există un sâmbure de adevăr, aceasta este originară din alte state, unde se pare că lucrurile stau cu totul și cu totul diferit.

 

Află mai multe despre Legendele Bucureștiului

Picture of Larisa Mureșan

Larisa Mureșan

Continuă să țintești tot mai sus. Cu eleganță și ambiție!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *