Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
Autobus
Autobus

Legende ale Bucureștiului: Autobuzele-fantomă

În România, nu există nici măcar un oraș care să nu fie caracterizat de cel puțin o legendă. Oricât de înfricoșătoare și imposibil de digerat ar putea să fie aceasta, trebuie să recunoaștem faptul că astfel de mituri ne fac mult mai curioși cu privire la un anumit loc sau oraș. Așa se întâmplă și în cazul capitalei României, unde legendele și miturile abundă în existență. Pe această listă se înscrie și cea aferentă autobuzelor-fantomă din București, care este des cunoscută printre locuitorii de orice vârstă. Cu scopul de a te ajuta să fii la curent cu tot ceea ce se întâmplă în capitală și nu numai, am pus la punct un ghid cuprinzător care te va ajuta să înțelegi tot ceea ce trebuie să știi despre legenda autobuzelor-fantomă din București.

Legenda autobuzelor-fantomă din București, relatată pe scurt

Una dintre cele mai cunoscute legende urbane ale Bucureștiului este cea care are în centru vehiculele fantomă. Vorbim aici despre aceste autobuze-fantomă, care au făcut ocolul întregii țări. În realitate, este vorba despre autobuzele care nu au călători și care circulă, în special, pe timpul nopții.

Unul dintre aceste autobuze-fantomă este cel care circulă pe traseul Rosetti – Gara de Nord. De cele mai multe ori, vehiculul este gol și circulă pe la Universitate. De asemenea, în această categorie se înscrie un altul, mai vechi, care își face apariția în jurul orei 2:00 și are, ca traseu, drumul din Centru până în zona Herăstrău.

Cel de-al doilea vehicul-fantomă este reprezentat de către troleibuzul 75. Potrivit legendei, acesta este vehiculul pe care o fată l-a luat, seara, din stația Teatrul Național, pentru a ajunge la Gara de Nord. Mijlocul de transport pe care fata ar fi trebuit să îl ia era troleibuzul cu numărul 85, care ar fi avut întocmai acest traseu. Troleibuzul cu numărul 75 avea ruta piața Rosetti – Gara de Nord, însă aceasta era menționată pe o hârtie care era poziționată în geamul din față. În momentul în care a încercat să se urce în troleibuz, aceasta a simțit un miros îngrozitor în interior și a coborât. În aceeași stație a văzut un alt troleibuz cu numărul 75, care părea mult mai curat și mai nou. Tocmai din acest motiv, a ales să îl ia pe acesta, chiar dacă a fost singurul pasager al vehiculului. Potrivit celor care relatează legenda, șoferul nu a putut fi identificat, însă troleibuzul a ajuns într-un final, până la Gara de Nord.

În momentul în care au fost făcute verificările cu privire la mijloacele de transport RATB ale vremii, troleibuzul 75 nu exista pe listele oficiale.

Mai mult decât atât, troleibuzul în care s-a urcat a ajuns la destinație chiar după primul vehicul, întocmai așa cum era planificat traseul.

Există alte date de interes cu privire la legenda autobuzelor-fantomă din București?

Chiar dacă cele mai multe dintre aceste întâmplări sunt considerate legende și nu întâmplări reale, nu este deloc rău să aloci o atenție deosebită mijloacelor de transport pe care le alegi pentru destinațiile tale. Pe lângă faptul că poți verifica, cu exactitate, locul și timpul în care vei putea ajunge acolo unde îți dorești, poți să scapi de orice problemă cu privire la posibilele legende care fac referire la aceste autobuze-fantomă.

Pe parcursul timpului, diferite persoane au încercat să testeze veridicitatea acestei legende, însă troleibuzele fantomă nu și-a mai făcut simțită prezența de ani buni de zile. Cu toate acestea, există încă persoane care acordă un nivel de încredere foarte mare acestor legende, considerând că reprezintă o manieră bazată pe responsabilitatea personală să verificam cu grijă mijloacele de transport în comun în care alegem să ne urcăm.

Cele trei mijloace de transport prezentate mai sus nu sunt singurele care fac parte din legendele autobuzelor fantomă din București. Pe această listă se înscriu mai multe, însă cele mai pregnante și cu povești uluitoare sunt cele menționate în rândurile anterioare.

Cum poți testa veridicitatea legendei autobuzelor-fantomă din București?

Așa cum este de așteptat, foarte multe persoane au încercat să testeze veridicitatea acestor povești, însă puține au fost cele care au putut avea o experiență capabilă să fie relatată altor persoane. În cazul în care vrei să îți satisfaci curiozitatea, poți face acest lucru apelând la un traseu, pe timpul nopții, pe care să îl parcurgi în interiorul unui astfel de autobuz fantomă. Înainte de toate, asigură-te că știi care sunt toate autobuzele și mijloacele de transport care fac parte din STB, fostul RATB, astfel încât să poți alege întocmai mijlocul de transport potrivit.

Ceea ce iese foarte tare în evidență cu privire la legendele autobuzelor fantomă din București se rezumă întocmai la faptul că șoferul acestora nu este văzut. Practic, este ca și cum aceste autobuze sunt conduse singure sau de fantome, neexistând o persoană sau o prezență fizică cu ajutorul căreia toate aceste lucruri să poată fi realizate.

Oricând ești în București, chiar și pentru câteva ore, asigură-te că îți pui pe listă obiectivele turistice pe care vrei să le vizitezi și care au cele mai complexe legende și mistere. Cu ajutorul acestora, vei putea descoperi Bucureștiul întocmai așa cum este el, plin de mistere și mereu gata să te surprindă cu ceva nou.

Află mai multe despre Legendele Bucureștiului!

 

Cover - sursa: Pexels.com
Picture of Larisa Mureșan

Larisa Mureșan

Continuă să țintești tot mai sus. Cu eleganță și ambiție!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *