Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
Balta-Vrăjitoarelor-Legende Bucuresti
Balta-Vrăjitoarelor-Legende Bucuresti

Legende ale Bucureștiului: Balta Vrăjitoarelor

Fiecare zonă din capitala României are o poveste caracteristică, care a circulat și a ajuns pe la urechile a mii de oameni. În timp ce unele dintre ele sunt mai puțin digerabile, altele sunt considerate de actualitate și prezentate, de cele mai multe ori, de fiecare ghid turistic în parte. Pe lista de astăzi se regăsește Balta Vrăjitoarelor, respectiv legenda care a schimbat complet viziunea a mii și sute de mii de oameni. Pe lângă faptul că este foarte greu de acceptat în zilele noastre, aceasta reprezintă încă un mit care nu a fost confirmat și, respectiv, o legendă de interes pentru orice curios. Rămâi alături de noi și descoperă o nouă legendă a Bucureștiului, respectiv povestea care înconjoară Balta Vrăjitoarelor din București!

 

Legenda care înconjoară Balta Vrăjitoarelor, relatată pe scurt

Pentru a înțelege mai bine întreaga poveste, este esențial să cunoaștem elementele spațio-temporale. Totul începe din satul Boldești din apropierea Bucureștiului, care găzduiește celebra Pădure Boldu-Crețeasca. Aici se poate ajunge din Pădurea Cernica în doar 30 de minute, doar în cazul în care mergi cu mașina. Potrivit legendei, aici este localizată o baltă blestemată, care înfricoșează inclusiv în prezent numeroase persoane și localnici.

În momentul în care ajungi în mijlocul pădurii Boldu-Crețeasca, vei putea admira balta în splendoarea ei. Aceasta este foarte ușor de identificat și pare să fie foarte mică. De altfel, diametrul său este de doar 5 metri. Aici încep să apară și primele elemente ale legendei, potrivit cărora Balta Vrăjitoarelor este înconjurată de forțe paranormale, fiind locul în care au loc numeroase manifestări inexplicabile.

În trecut, Balta Vrăjitoarelor era utilizată de vrăjitoare în multe dintre activitățile pe care acestea le desfășurau. Astfel, ele se adunau în proximitatea unor sărbători importante chiar în jurul bălții, pentru a face vrăji, dezlegări sau blesteme. Conform mitului, fiecare dintre acestea au fost îndeplinite negreșit, ceea ce a condus la o panică generală în rândul localnicilor.

Toate aceste lucruri au fost și sunt, inclusiv în prezent, alimentate de temerile localnicilor. Aceștia afirmă că au văzut diferite fenomene ciudate în jurul bălții, cum sunt fulgerele sau furtunile care apar din senin. De asemenea, legenda spune că cele mai multe dintre animale evită să bea apă din această baltă, alegând să moară de sete decât să guste apă din baltă.

 

Există alte detalii interesante despre această legendă?

Pe lângă toate aceste mituri și relatări care au în centru Balta Vrăjitoarelor, una dintre acestea este cu adevărat fascinantă. Din ceea ce este relatat de legendă, balta nu are fund. Cu toate acestea, investigațiile ulterioare au demolat toate aceste mituri, spulberând ceea ce inițial era considerat a fi o legendă.

La ora actuală, legenda spune că vrăjitoarele își fac apariția în jurul acestui loc chiar în apropierea sărbătorilor. Printre acestea se numără Sânzienele, Sfântul Gheorghe sau Sfântul Andrei. Tocmai din acest motiv, balta este considerată a nu seca niciodată și a nu se modifica. Astfel, indiferent de cât de mult plouă sau cât de cald este afară, balta nu se extindă și nu se micșorează. Lăsând la o parte toate aceste mituri, oamenii au încercat să testeze veridicitatea legendei și au introdus un băț, pentru a verifica dacă aceasta are fund. În realitate, se pare că legenda este doar un mit și nu are un fundament real. În trecut, s-a spus și faptul că autoritățile comuniste au introdus în Balta Vrăjitoarelor tone de moloz pentru a scăpa de el, știind că balta le va înghiți.

Mai mult decât atât, o altă legendă din jurul acestei bălți relatează faptul că acesta este locul în care a fost ucis și decapitat Vlad Țepeș, ulterior momentului în care a fost trădat de boieri. Din nou, nu există nici măcar o dovadă istorică potrivit cărora aceste întâmplări au avut loc. De altfel, nu se știe cu exactitate care este data și locul morții voievodului.

 

Poate fi vizitată Balta Vrăjitoarelor?

Pentru a ajunge la Balta Vrăjitoarelor, nu ai nevoie decât de câteva minute la dispoziție și de energie pentru a cutreiera pădurea. Ulterior, ține doar de tine să te ghidezi în mod corespunzător pentru a ajunge la destinație. Răspunsul este afirmativ, respectiv Balta Vrăjitoarelor poate fi vizitată de către orice curios, fără a avea nevoie de bilet de intrare. Mai mult decât atât, poți să testezi legenda cu privire la existența fundului, luând un băț și verificând cât de mult intră.

În ciuda faptului că este doar o simplă legendă, povestea din jurul Bălții Vrăjitoarelor face încă ocolul capitalei și atrage numeroși turiști, fiind un veritabil punct turistic și de interes. De mai bine de zeci de ani, acest mit face ca pădurea în care balta se află să fie vizitată de numeroși curioși. Tot ceea ce trebuie să faci este să te asiguri că ai destul de mult timp la dispoziție și, ideal, să ajungi acolo în timpul anotimpurilor de primăvară sau toamnă. Datorită temperaturilor optime, te vei putea bucura inclusiv de la îmbinarea nuanțelor tomnatice sau primăvăratice, precum și de natura bogată și extrem de plăcută organismului uman.

Setează-ți câteva zile pentru relaxare și descoperă legendele nespuse ale Bucureștiului, punând pe lista ta și Balta Vrăjitoarelor! Suntem siguri că nu vei regreta alegerea făcută!

 

Află mai multe despre Legendele Bucureștiului

Cover - Sursă foto: playtech.ro
Picture of Larisa Mureșan

Larisa Mureșan

Continuă să țintești tot mai sus. Cu eleganță și ambiție!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *