Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
Casa Vernescu
Casa Vernescu

Legende ale Bucureștiului: Casa Vernescu

Nu este un secret faptul că Bucureștiul este un oraș în care legendele și miturile abundă în detalii și în curiozități. Indiferent de locul în care te plimbi sau pe care îl vizitezi, este foarte posibil ca acesta să prezinte cel puțin una dintre poveștile care au făcut ocolul întregii țări. Nici nu este de mirare, întrucât cele mai multe dintre metropolele și orașele mari sunt caracterizate de aceste povești, care le potențează și mai mult importanța. În această categorie intră și legenda Casei Vernescu, respectiv a uneia dintre cele mai impozante și impresionante clădiri care a fost ridicată pe teritoriul capitalei țării. Cu scopul de a veni în ajutorul tău și de a prezenta în detaliu care este legenda Casei Vernescu, am pregătit pentru tine un ghid cuprinzător cu toate detaliile de care ai nevoie! Rămâi alături de noi și descoperă-le, rând pe rând!

Legenda Casei Vernescu din București, relatată pe scurt

Casa Vernescu este localizată pe Calea Victoriei, în direcția coborârii spre Piața Unirii. Aici, vei putea identifica o clădire impunătoare situată pe partea dreaptă, a cărei frumusețe este efemeră indiferent de anotimp.

Încă de mai bine de zeci de ani, Casa Vernescu este unul dintre cele mai vechi cazinouri din București. Istoria acesteia este complexă și extrem de atractivă, ceea ce a făcut ca și imobilul să fie plin de mister încă din prima zi. Potrivit legendei Casei Vernescu din București, în interiorul cazinoului există 23 de fantome care aparțin spiritelor foștilor jucători. Aceștia au ajuns să își joace întreaga avere la jocurile de noroc, finalul fiind unul deloc fericit. Astfel, văzând că și-au pierdut întreaga avere la jocurile de noroc, cei 23 de jucători și-au găsit sfârșitul spânzurându-se în mod voluntar.

În continuarea legendei, se spune că în interiorul Casei Vernescu se simte un miros de pucioasă care apare în diverse momente. Mai mult decât atât, locuitorii zonei afirmă faptul că, de cele mai multe ori, din curtea Casei Vernescu se aud diferite zgomote. Acesta este și motivul pentru care cei mai mulți dintre cei care își doresc să intre în cazino ajung să plece, întrucât acesta este un semnal pe care fantomele îl oferă celor care și-ar putea pierde averea în același loc.

Având toate aceste detalii la îndemână, nu este deloc greu de înțeles de ce localnicii au redenumit Casa Vernescu, intitulând-o „Hruba lui Scaraotchi”.

Există alte detalii de interes despre legenda Casei Vernescu?

Indiferent de cât de multă veridicitate îi conferi legendei Casei Vernescu, este esențial să cunoști toate detaliile despre aceasta. Astfel, întrucât numărul celor care și-au pierdut întreaga avere la jocurile de noroc însumează 23, cele 23 de fantome sunt și cele care dau târcoale și alimentează psihozele vremii. În timp ce, în trecut, aceste mituri era mult mai pregnante și aveau o veridicitate mult mai mare oferită de către locuitori, pe parcursul timpului nivelul de încredere oferit a scăzut semnificativ. Tocmai din acest motiv, este de așteptat ca legenda să dispară pe parcursul următorilor ani, în situația în care nu vor fi oameni care să o relateze în viitor.

Datorită aspectului impunător și a frumuseții deosebite, Casa Vernescu reprezintă un punct de interes pentru fiecare vizitator, în special în momentul în care acesta ajunge să viziteze capitala țării. Dat fiind faptul că este situată pe Calea Victoriei, vei avea posibilitatea să te bucuri de multe alte aspecte arhitecturale deosebite, pe care le vei putea admira printr-o singură plimbare. Cu toate acestea, este esențial să iei în calcul faptul că toate aceste lucruri sunt încă susținute de către locuitorii din zonă, care spun că mirosul de pucioasă se simtă din ce în ce mai pregnant, iar strigătele își fac apariția în cele mai neașteptate momente. Chiar și așa, nu este deloc o alegere nefericită să vizitezi Casa Vernescu, respectiv locația care are la origine numeroase legende și mituri urbane, capabile să fie de interes pentru cei mai mulți dintre noi.

Cum arată la ora actuală Casa Vernescu?

Întrucât este unul dintre cele mai vechi cazinouri din București, Casa Vernescu este o clădire de o frumusețe aparte. Așa se face că, cei mai mulți dintre turiști ajung să o viziteze oricând au ocazia. De asemenea, în cazul în care vrei să îți încerci norocul și să te joci la jocurile de noroc, poți face acest lucru inclusiv în prezent, în situația în care legenda Casei Vernescu nu te oprește din a face acest lucru. Conform mitului, cei mai mulți dintre doritori ajung să renunțe la această dorință, din pricina zgomotului pe care îl aud sau a mirosului de pucioasă pe care îl resimt în momentul în care se află în apropierea Casei Vernescu. Cu toate acestea, cele mai multe dintre aceste detalii sunt doar născociri ale timpului, respectiv ale persoanelor care încercau să evite, pe cât posibil, să își piardă banii la jocurile de noroc din interiorul cazinoului.

Indiferent de cât de mult timp ai la dispoziție, este esențial să pui pe lista ta și Casa Vernescu, în special atunci când vizitezi Calea Victoriei din București. Pentru doar câteva ore, vei putea să te bucuri de aspectele impresionante ale clădirilor și, implicit, de legendele care nu își pierd din esență.

Descoperă mai multe Legende ale Bucureștiului!

Cover - Sursă foto: Wikipedia
Larisa Mureșan

Larisa Mureșan

Continuă să țintești tot mai sus. Cu eleganță și ambiție!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *