Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
Legende ale Bucureștiului_ carne
Legende ale Bucureștiului_ carne

Legende ale Bucureștiului: Restaurantul care servește preparate alimentare cu carne de om

Fiecare parte din capitala României este presărată cu diverse mituri și legende, cu ajutorul cărora Bucureștiul prinde viață și rămâne o adevărată enigmă. Indiferent de locul în care poposești, vei putea afla secrete inedite și mituri care încă fac ocolul orașului. În zilele noastre, legenda restaurantului care servește preparate alimentare cu carne de om este cunoscută de localnicii și turiștii foarte curioși. Aceasta este deseori prezentată de către ghizi, fiind un subiect destul de dezbătut și controversat de mai bine de zeci de ani. Cu scopul de a veni în ajutorul tău și de a relata întreaga poveste, am pus la punct toate datele de care ai nevoie pentru a afla care este legenda restaurantului care servește preparate alimentare carne de om din București!

 

Legenda restaurantului care servește preparate alimentare cu carnea de om, prezentată pe scurt

Acest mit și-a făcut pentru prima oară apariția în perioada interbelică, în jurul unor povești care urmau să se transforme în adevărate legende. Potrivit relatării, în Centrul Vechi exista, în jurul anilor 1920, o plăcintărie celebră care și-a câștigat renumele datorită plăcintelor delicioase cu carne. Ceea ce făcea aceste preparate să aibă un gust atât de caracteristic și plăcut era ingredientul principal, respectiv carne de om. Modul în care proprietarii reușeau să facă rost de acest ingredient special era unul cu totul inedit. Astfel, potrivit legendei, aceștia aveau o trapă în podeaua toaletei, care avea posibilitatea să fie deschisă. În momentul în care acest lucru era realizat, victimele cădeau prin ea și ajungeau, într-un final, într-un beci. Destinația finală era, însă, plăcintele. În ciuda faptului că întregul mit pare greu de digerat și confirmat în zilele noastre, legenda este una care încă se regăsește printre amintirile localnicilor din capitală.

De altfel, în jurul anilor 1980, a apărut o altă legendă, care avea în centru un restaurant celebru din capitală. Motivul pentru care bucatele erau atât de gustoase era faptul că ficatul pe care îl servea provenea de la om. Tocmai din acest motiv, veridicitatea legendei nu a putut fi testată și, implicit, întreaga poveste a rămas o adevărată enigmă pentru locuitorii Bucureștiului (și nu numai).

Hanul lui manuc

Sursă foto: Wikipedia

Unde era localizat restaurantul care servește preparat alimentare cu carne de om din București?

În ciuda faptului că legenda este una controversată, este important de precizat faptul că patiseria era localizată în apropierea celebrului local Hanul lui Manuc. Mai mult decât atât, veridicitatea legendei nu a fost niciodată testată, întrucât proprietarul patiseriei nu a oferit niciodată detalii cu privire la rețetele utilizate. Tocmai de aceea, au apărut aceste speculații sângeroase și extrem de problematice cu privire la delicioasele plăcinte.

Câteva detalii prezentate referitoare la modalitatea în care erau selectate persoanele din care era preparată carnea fac trimitere la faptul că persoanele preferate erau cele supraponderale. Astfel, în momentul în care oamenii ajungeau în toaletă publică, doar persoanele cu o greutate superioară puteau activa trapa și, ulterior, să ajungă în beci. În plus, locuitorii zonei afirmă deseori faptul că, în acea perioadă, cele mai multe persoane au fost raportate dispărute. Acest lucru întărește și mai mult existența și veridicitatea legendei, ceea ce atrage tot mai mulți curioși în încercarea de a soluționa această enigmă.

 

Care ar putea fi povestea din spatele legendei?

Datorită faptului că patiseria avea un succes răsunător și preparatele erau extrem de delicioase, șansele ca și competitorii să pună gând rău proprietarului sunt destul de mari. Tocmai de aceea, este foarte posibil ca și legenda să fi fost, în realitate, o creație a acestora, în vederea determinării clienților să ocolească patiseria. Chiar și așa, cei mai mulți dintre aceștia au rămas clienți fideli, dovadă fiind celebritatea care a înconjurat patiseria preț de ani de zile. Mai mult decât atât, legenda a fost constant alimentată și de proprietarul patiseriei, care a omis, de fiecare dată, să ofere detalii cu privire la ingredientele pe care le utilizează în prepararea rețetelor. Din dorința de a păstra secretul acestora și, implicit, de a-și crește renumele și chiar de a-și face reclamă, acesta a lăsat legenda să curgă și să aibă o adevărată formă. De aceea, cei mai mulți dintre locuitorii acelor timpuri își reamintesc cu spaimă de acele vremuri, în care mulți oameni dați dispăruți au fost deseori corelați cu preparatele delicioase din patiserie.

Astăzi, fiecare dintre noi poate vizita Bucureștiul și se poate plimba pe străzile pe care, în trecut, a fost localizată patiseria cu renume. Aceasta se află în apropierea celebrului Hanul lui Manuc, situat chiar în Centrul Vechi al capitalei. Chiar dacă veridicitatea legendei nu a putut fi testată, fiecare turist se poate bucura de o experiență de odinioară, petrecând câteva minute chiar în fața clădirii cu pricina. Cu toate acestea, legenda restaurantului care servește preparate de alimentare cu carne de om din București rămâne doar un mit, fiind o adevărată poveste covârșitoare pentru cei care o aud pentru prima oară!

 

Află mai multe despre Legendele Bucureștiului

Picture of Larisa Mureșan

Larisa Mureșan

Continuă să țintești tot mai sus. Cu eleganță și ambiție!

Comentarii

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *